Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Taustaohjelmien poistaminen käytöstä Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Taustaohjelmien poistaminen käytöstä Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä

Olemme Hardware Cityssä ottaneet käyttöön deaktivointiratkaisuja Taustaohjelmat Windows 10- ja 11-käyttöjärjestelmissä ovat vastanneet näihin kysymyksiin: Miksi ja kuinka pysäyttää Windows-ohjelmat taustalla?

KaikkiDefaultindows-sovellukset saavat toimia taustalla oletuksena. Kaikki Windows-käyttäjät haluavat kuitenkin parantaa ja lisätä tietokoneensa nopeutta. Tämä on jossain määrin mahdollista Sulje taustaohjelmat. Saatat tietää, että molemmissa käyttöjärjestelmissä on taustalla ohjelmisto ilmoitusten lähettämistä ja päivitysten vastaanottamista varten. Rajoitus, että ohjelma toimii Windowsin taustalla, estää tämän.

Vaikka Windows-sovellusten käyttäminen taustalla on kätevä ja hyödyllinen ominaisuus, huomaat järjestelmän suorituskyvyn ja nopeuden huomattavan heikkenemisen, kun monet ohjelmat ovat käynnissä taustalla. Lisäksi monet käyttäjät voivat kohdata RAM-rajoituksia, ja Windows-tietoisten ohjelmien suorittaminen voi aiheuttaa heille ongelmia. Siksi se on välttämätöntä pysäyttääksesi aktiiviset ohjelmat.

Ohjelmien taustalla käynnistymisen estäminen on yksi Windows-käyttöjärjestelmän ominaisuuksista. Tämän artikkelin loppuosassa keskustelemme siitä, kuinka rajoittaa ohjelmien toimintaa taustalla Windowsissa ja kuinka pysäyttää taustaohjelmat Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä.

Sulje taustaohjelmat tietosuoja-asetusten avulla seuraavasti:

 1. Avaa ensin Asetukset-osio.
 2. Napsauta sitä Tietosuojavaihtoehto.
 3. Valita Taustasovellukset Mahdollisuus.
 1. Tämän osan avulla voit hallita järjestelmäohjelmien suoritustilaa. Aktiiviset pysäytysohjelmat voidaan pysäyttää muuttamalla asentoa klo Vastaanottaja Out of.

Lisäksi voit estää sovellusten toimimisen taustalla määrittämällä Aseta “Suorita sovelluksia taustalla” -asetukseksi “Pois”.

Kun olet suorittanut yllä olevat vaiheet, voit jatkaa järjestelmäohjelmiston käyttöä päivittäin. Jokaisen yksittäisen ohjelman sulkeminen kuitenkin yleensä pysäyttää kyseisen ohjelmiston toiminnan, kunnes se ajetaan uudelleen.

Ohjelmien toiminnan lopettaminen taustalla Windows 10:ssä järjestelmäasetusten kautta

Tablet-tietokoneille ja kannettaville tietokoneille, joissa on Windows 10, on olemassa toinen menetelmä sen lisäksi, että voit poistaa taustaohjelmat käytöstä tietosuoja-asetusten kautta. Kannettavien laitteiden käyttäjät voivat myös estää sovellusten käynnistymisen taustalla käyttämällä virransäästöasetuksia.

Tietenkin tämä toiminto aktivoituu automaattisesti, kun laitteen akun varaus laskee alle 20 %. On kuitenkin mahdollista myös sulkea taustaohjelmat käynnistämällä ne Manuaalisesti. Voit tehdä tämän seuraavasti:

 1. Avaa ensin Asetukset-osio.
 2. Napsauta sitä Järjestelmävaihtoehto
 3. Valita akku Mahdollisuus.

 1. Aseta näytön alareunaan “Akun säästötila seuraavaan lataukseen asti” -vaihtoehto on poistettu käytöstä.

Ohjelmien toiminnan lopettaminen taustalla Windows 11 -asetusten kautta

Helpoin tapa estää ohjelmia toimimasta taustalla on Windows 11:n ohjelma-asetusten avulla. Voit poistaa taustasovellukset käytöstä Asetuksissa Noudattamalla alla olevia ohjeita.

 • Napsauta ensin Käynnistä-valikkoa ja valitse rataskuvake tai Asetukset. On myös mahdollista käyttää Win + I -näppäimiä avataksesi Asetukset-ikkunan nopeammin.
 • Napsauta avatun ikkunan vasemmalla puolella olevaa Sovellukset-vaihtoehtoa.
 • Valitse oikealta Asennetut sovellukset.
 • Etsi haluamasi ohjelma, napsauta sen vieressä olevaa kolmen pisteen valikkoa ja valitse Lisäasetukset.

Lopeta ohjelmiston toiminta taustalla Windows 11:ssä

 • Valitse “Ei koskaan” “Taustasovellukset ja käyttöoikeudet” -osion käytettävissä olevasta avattavasta valikosta. Tämä estää haluttua ohjelmaa toimimasta Windowsin taustalla.

Miksi ja kuinka pysäyttää Windows 11 -ohjelmat taustalla?

Huomaa, että tämä menetelmä Poista taustasovellukset käytöstä voi poistaa käytöstä käyttäjän järjestelmään asennetut UWP-sovellukset vain, jos Windows on asennettu. Tämän vuoksi voit käyttää Task Manageria ohjelmiston mukauttamiseen mahdollisimman paljon ja estää ohjelmistoa käynnistymästä automaattisesti, kun järjestelmä käynnistetään.

Estää ohjelmiston käynnistymisen automaattisesti Windowsin käynnistyessä

Estä ohjelmia toimimasta taustalla Tehtävienhallinnan käyttäminen on erittäin helppoa, ja sinun tulee valita Käynnistys-välilehti sen suorittamisen jälkeen. Luettelo ohjelmista, jotka käynnistyvät automaattisesti Windowsin käynnistyessä, löytyy täältä. Korosta nyt haluamasi sovellus ja napsauta “Poista käytöstä” -painiketta.

Muista, että järjestelmän käynnistäminen edellyttää joidenkin sovellusten, kuten ohjaimien ja virustorjuntaohjelmistojen, suorittamista. Siksi sinun ei pitäisi poistaa käytöstä tällaisia ​​sovelluksia tässä osiossa.

Estä ohjelmien suorittaminen taustalla Windows 11:ssä

Toinen tapa, jolla voit estää ei-toivottujen sovellusten käynnistämisen Windowsin käynnistyessä, on käyttää MSConfig-komentoa. Voit tehdä tämän avaamalla Käynnistä-valikon ja kirjoittamalla Suorita; Paina sitten Enter ja kirjoita MSConfig-komento avautuvaan pieneen ikkunaan.

Sulje taustaohjelmisto Windows 11:ssä

Napsauta Järjestelmän kokoonpano -ikkunassa Yleiset-välilehteä ja ota käyttöön Valikoiva käynnistys -vaihtoehto. Nyt sinun on poistettava valinta Load Startup Items -vaihtoehdon edessä.

Taustasovellusten sulkeminen ja poistaminen käytöstä Windows 11:ssä muuttamalla akun asetuksia

Jos käytät kannettavaa tietokonetta, voit estää sovellusten toiminnan taustalla Windows 11:ssä analysoimalla niiden akun käyttöä Asetuksissa. Huomaa, että sovellusten toiminnan taustalla estäminen voidaan peruuttaa tällä menetelmällä ja asetuksesi muuttuvat myös, kun vaihdat akkutilaa. Seuraavaksi selitämme, kuinka taustaohjelmat suljetaan.

 • Napsauta ensin Käynnistä-valikkoa ja valitse rataskuvake tai Asetukset. On myös mahdollista käyttää Win + I -näppäimiä avataksesi Asetukset-ikkunan nopeammin.
 • Napsauta avatun ikkunan vasemmalla puolella Järjestelmä-vaihtoehtoa.
 • Valitse oikealta Virta ja akku.
 • Napsauta tässä osiossa akun käyttövaihtoehtoa nähdäksesi lisää asetuksia.

Ohjelman suorittamisen rajoittaminen Windowsin taustalla

 • Tässä osiossa näet luettelon tietokoneessa olevista ohjelmistoista ja niiden akun kulutuksen.

Poista taustalla toimivat sovellukset käytöstä akkuasetusten avulla

 • Etsi ohjelmisto, jonka taustalla toiminnan haluat estää. Napauta sen vieressä olevaa kolmen pisteen valikkokuvaketta ja valitse Hallitse taustatoimintaa.

Taustaohjelmien poistaminen käytöstä ja sulkeminen Windows 11:ssä

Sulje taustaohjelmat muokkaamalla Windows 11 -rekisteriä

Voit myös muokata rekisteritiedostoja Rekisterieditorilla poistaaksesi taustaohjelmat käytöstä Windows 11:ssä. Rekisteritiedostot ovat arkaluonteinen osa Windows-käyttöjärjestelmää. Sinun on noudatettava ohjeita huolellisesti ja luotava varmuuskopio rekisteritiedostoista etukäteen Taustaohjelmien sulkeminen.

 • Paina Windows + R, kirjoita regedit ja paina Enter.
 • Siirry seuraavaan näppäimeen käyttämällä yläreunassa olevaa osoitepalkkia:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows

 • Napsauta hiiren kakkospainikkeella Windows-näppäintä, siirry “Uusi” -osioon, valitse “Avain” -vaihtoehto ja nimeä se “AppPrivacy”.

Sovellukset toimivat taustalla

Napsauta AppPrivacy-osiossa hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa paneelin kohtaa, siirry kohtaan Uusi ja valitse DWORD-arvo (32-bittinen). Kutsu sitä LetAppsRunInBackgroundiksi.

Sulje taustaohjelmisto Windows 11:ssä muokkaamalla rekisteriä

Napsauta hiiren kakkospainikkeella LetAppsRunInBackground-arvoa ja valitse Muuta. Kirjoita Arvon data -kenttään arvo 2 ja tallenna muutokset napsauttamalla OK.

Estä ohjelmien toiminta taustalla Windows 11:ssä muokkaamalla rekisteriä

Lopeta Rekisterieditori ja käynnistä tietokone uudelleen, jotta aktiiviset ohjelmat eivät tule voimaan. Tämän menetelmän pitäisi estää kaikkia tietokoneohjelmistojasi toimimasta taustalla. Jatka Hardware Cityn ohjelmien toiminnan lopettamisen taustalla oppimista.

Estä ohjelmien suorittaminen Windowsin taustalla ryhmäkäytännön avulla.

Ryhmäkäytäntöohjelmisto on kätevä järjestelmän toiminnan muuttamiseen. Tietysti sitä voidaan käyttää myös tietokoneen taustaohjelmien sulkemiseen.

Voit myös käyttää ryhmäkäytäntöeditoria estämään kaikkia ohjelmia toimimasta taustalla samanaikaisesti. Huomaa, että ryhmäkäytäntöeditori on saatavilla vain Windows-käyttöjärjestelmän Pro-, Education- ja Enterprise-versioissa. Jos haluat poistaa taustaohjelmat käytöstä versioissa, kuten Home, et voi käyttää tätä ominaisuutta.

Ohjelman suorittamisen rajoittaminen taustalla Windows 11:ssä

Kuitenkin pysäyttääksesi aktiiviset ohjelmat, paina Windows Key + R avataksesi Suorita-ikkunan. Kirjoita sitten gpedit. msc ja paina Enter.

Seuraa ryhmäkäytäntöikkunassa seuraavaa polkua:

Configuration\Administrative Templates\Windows Components\App Privacy

Kaksoisnapsauta oikealla puolella olevaa “Anna Windows-sovellusten toimia taustalla” -vaihtoehtoa.

Taustaohjelmien poistaminen käytöstä ja sulkeminen Windows 11:ssä

Valitse “Käytössä” -vaihtoehto ja napsauta sitten “Asetukset”-osiossa “Oletus kaikille sovelluksille” -pudotusvalikkoa ja valitse “Pakota estäminen” -vaihtoehto. Napsauta lopuksi OK ja käytä tallentaaksesi muutokset.

Poista taustaohjelmat käytöstä ryhmäkäytännön kautta

Diplomi

Opetusohjelma taustaohjelmien käytöstä poistamisesta ja sulkemisesta, vakioversiot 10 ja 11 päättyy tähän. Kaikki Windows-ydinohjelmistot saavat toimia taustalla oletuksena. Estä ohjelmia toimimasta taustalla on loistava tapa hallita järjestelmäresursseja ja allokoida niille oDefaultograms. Tämä on erittäin hyödyllistä käyttäjille, joilla on rajoitettu RAM-muisti, koska heillä voi olla enemmän RAM-tilaa Windowsin taustalla käynnissä olevien ohjelmien sulkemisen jälkeen.

Lopuksi on myös sanottava, että yllä olevat menetelmät toimivat vain Windows Storen kautta ladatuille ohjelmistoille. Jos haluat sammuttaa Taustaohjelmat Välttääksesi järjestelmäresurssien tuhlaamisen, sinun tulee sulkea ohjelmisto manuaalisesti.

Sulje taustaohjelmat kannettavissa tietokoneissa estää akkua purkamasta ja kuormittaa järjestelmääsi tarpeettomasti. Jos ohjelmiston pitäminen ajan tasalla on kuitenkin sinulle tärkeää, tämän menetelmän käyttäminen voi joissain tapauksissa olla ongelmallista. Tietenkin kaikki tässä artikkelissa mainitut kohdat voidaan myös kääntää. Jos käyttäjä kohtaa ongelman Windowsin taustaohjelmien sulkemisen jälkeen, hän voi palata samalle polulle ja suorittaa valmiin prosessin valokuvana.

Toivomme, että oppiminen auttaa sinua käyttämään Windowsia paremmin pysäyttääksesi aktiiviset ohjelmat Windows 11:ssä ja 10:ssä Hardware Cityssä. Lopuksi pyydämme sinua jakamaan mielipiteesi kanssamme ja esittämään kysymyksiäsi.

Sisällysluettelo