Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Technology Eyesight – kamera tuleviin puhelimiin

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tekniikka Eyesight – kamera tuleviin puhelimiin

Tekoälyllä varustettujen kameroiden ja kuvantamistyökalujen suunnittelu auttaa meitä arjessa ja herkissä hetkissä. Valvonta- ja satelliittikameroiden data voi opettaa älykkäitä järjestelmiä, tai Koneoppimisen ja laitteiston yhdistelmällä voidaan rakentaa suolanjyvän pieniä kameroita.

Lisäksi tällaisten älykkäiden järjestelmien kehityksen myötä pystymme siirtämään monien monimutkaisten ja tuskallisten tehtäviemme taakan koneiden päälle. “Kameramaailmassa” ‌ tässä numerossa yritämme tarkastella näitä tapauksia.

Mikroskoopit ovat ihanteellisia työkaluja käytettäväksi lääketieteellisissä tai robottisovelluksissa, mutta Mikroskoopit. Tähän mennessä valmistetut kamerat eivät tarjoa korkealaatuisia kuvia ja niillä on rajoitettu näkökenttä. Princetonin ja Washingtonin yliopiston tutkijat ovat kehittäneet pienen kameran, joka toimii paremmin kuin vastaavat kamerat.

Tutkijoiden mukaan uusi kamera pystyy tuottamaan täysvärikuvia laadulla, joka vastaa perinteisen kameran laatua 500 000 kertaa suuremmalla linssillä.

Tämä kamera, jossa käytetään laskennallista valokuvausta ja ainutlaatuista laitteistorakennetta, mahdollistaa erittäin herkkien endoskooppisten instrumenttien valmistuksen. Sarja tällaisia ​​kameroita muuttaa minkä tahansa pinnan kameraksi, mitä tutkijat kutsuvat “pinnaksi sensoriksi”.

Perinteiset kamerat tarkentavat valoa kaarevilla lasi- tai muovilinsseillä, kun taas uusi optinen järjestelmä käyttää Metasurface-tekniikkaa ja tuottaa kuvia kuten tietokonesiruja.

Pinta on puoli millimetriä leveä ja peitetty miljoonalla kuusisataa tuhannella erinomaisella valoantennilla, joilla jokaisella on ainutlaatuinen geometria. Tämän tekniikan toivotaan mahdollistavan tulevaisuudessa älypuhelimet ilman useiden kameroiden asennusta.

EroTämän kameran tärkeä innovaatio on optisen pinnan ja kuvankäsittelyalgoritmien integrointi. Siksi jokaisen antennin geometria varmistaa, että koko valoaalto muodostuu oikein.

Koneoppimisalgoritmeja käyttämällä antennien Vuorovaikutus yhdistetään valoon parhaan mahdollisen värikuvan ja maksimaalisen näkökentän tuottamiseksi. Näyttävä parantaa kameran suorituskykyä luonnollisessa valaistuksessa verrattuna vastaaviin yliäänitekniikkaa käyttäviin kameroihin.

Aiempien kameroiden tapaan korkealaatuisia kuvia pystyttiin tuottamaan laservalolla ja laboratorio-olosuhteissa.

Simulaatioiden avulla tutkijat testasivat erilaisia ​​optisten antennien kokoonpanoja. Monien antennien ja niiden vuorovaikutuksen valon kanssa monimutkaisuuden vuoksi tällainen simulointi vaati paljon muistia ja aikaa.

Kuva 1:

Yllä – Esimerkki uudesta Mikrokamera. Verrattuna vastaaviin kameroihin tämä kamera tarjoaa paremman kuvanlaadun ja näkökentän, ja se on mahdollista valmistaa massatuotantona kohtuulliseen hintaan.

Alla vasemmalla näet esimerkkikuvan aikaisemmista vastaavista kameroista. Oikealla näet uuden kameran tuloksen, joka käyttää hermooptiikaksi kutsuttua tekniikkaa.