Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Smart TV:n ostoopas 2023 – Kuinka valita paras Smart TV?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Smart TV -ostoopas 2023 – Kuinka valita paras Smart TV?

Oletko kyllästynyt kysymään muilta markkinoiden parhaasta älytelevisiosta? Eikö olisi parempi, jos saisit tietää itse? No, se on täysin mahdollista – sinun tarvitsee vain tehdä seuraava Ota selvää, mitä sinun tulee ottaa huomioon ostaessasi älytelevisiota. Tässä on yksityiskohtainen kuvaus avuksesi Smart TV:n ostoopas Tämä auttaa sinua löytämään parhaan älytelevision kotiisi vaaditulla budjetilla.

Lue myös | Opas parhaiden älypuhelimien ostamiseen Amazonista ja Flipkart-myyntiin vuonna 2021

Älytelevisioiden ostoopas 2022 Intialle: Löydä paras älytelevisio kotiisi

Älytelevision ostaminen ei ole yhtä helppoa kuin älypuhelimen ostaminen – vaihtoehtoja on satoja, saatavilla hämmentävässä mallissa ja eri ominaisuuksilla. Koska käytät sitä todennäköisesti paljon pidempään kuin puhelinta, sinun on oltava varovainen valitessasi.

Kun ostat älytelevisiota, sinun on otettava huomioon useita asioita päättääksesi, sopiiko televisio sinulle vai ei. Alla on täydellinen Smart TV:n ostoopas, joka sisältää tärkeimmät asiat, jotka on otettava huomioon valittaessa kotiisi edullisinta Smart TV:tä.

1. Brändi, asiakaspalvelu

Merkki on ensimmäinen asia, joka on päätettävä älytelevisiota ostettaessa. Sinun on tehtävä selväksi, mitkä älytelevisiomerkit voit valita. Yleensä ihmiset pitävät kiinni markkinajohtajista, kuten Samsung, Sony ja LG. Voit kuitenkin harkita myös yrityksiä, kuten VU, TCL, Iffalcon, Xiaomi ja Realme, jos et halua kuluttaa liikaa.

On parasta ottaa huomioon tarjottu takuu, asiakaspalvelun laatu, mukaan lukien huoltokeskusverkosto, sekä lisäpalvelut, kuten asennus ja lisävarusteet.

Kun ostat offline-kaupasta, älä valitse tuotemerkkiä pelkästään myyntipäällikön neuvojen perusteella. Pienen kotitehtävän tekeminen, kuten online-arvostelujen tarkistaminen, voi auttaa sinua tekemään viisaan päätöksen.

2. Näytön koko

Seuraava tärkeä näkökohta Smart TV:tä (tai mitä tahansa muuta televisiota) ostaessa on näytön koko. Se riippuu paljon siitä, mihin haluat sijoittaa sen, huoneen koosta ja kuinka monta ihmistä katselee samanaikaisesti. Voit määrittää likimääräisen näytön koon mittaamalla etäisyyden televisiosta sängyn, tuolin tai sohvan välillä.

Jos katseluetäisyys on alle 1,5 metriä, valitse 32-tuumainen televisio. Jos etäisyys on 5–6 jalkaa, valitse 43 tuumaa. Lisäksi 46- tai 50-tuumainen laite olisi ihanteellinen 6-7 metrin katseluetäisyyksille. Yli 8 jalkaa varten voit vaihtaa 50 ja 55 tuuman paneeleihin.

Normaalisti 40 tuuman televisio olisi hyvä olohuoneeseen. Suuremmat, vähintään 46-50 tuuman huoneet ovat kuitenkin parempia – ei ole painetta; Kaikki riippuu siitä, missä olet tyytyväinen. Mitä suurempi näyttö, sitä kalliimmaksi televisio tulee.

  • Yleiset koot: 32 tuumaa, 40 tuumaa, 42/43 tuumaa, 49 tuumaa, 50 tuumaa, 55 tuumaa.

3. Näytön tyyppi

Nykyaikaisia ​​älytelevisioita on saatavana kolmella päänäyttötyypillä: OLED, QLEDJa LED. Näyttötyypillä on keskeinen rooli näytön yleisessä laadussa, ja siksi sinun on tiedettävä niiden väliset erot.

OLED TV (paras)

Ensinnäkin OLED on televisioiden kallein näyttötyyppi. Tekniikka perustuu yksittäisiin orgaanisiin pikseleihin, jotka lähettävät valoa vasteena sähkövirralle. Koska nämä pikselit voidaan sammuttaa yksitellen, saat erinomaiset mustan tasot, korkean kontrastisuhteen ja eloisia värejä.

Yleiskuvanlaatu on huippuluokkaa ja katselukulmatkin ovat loistavat. OLED-televisiot ovat huomattavasti ohuempia ja niissä on kapeammat kehykset kuin muissa, koska niissä ei ole taustavaloa.

Milloin harkita: Korkea budjetti, paras kuvanlaatu.

LED-TV (edullisempi)

LED-paneeleja löytyy yleensä edullisista älytelevisioista. Tämä tekniikka käyttää taustavaloa, mikä tarkoittaa, että musta ei ole koskaan todella mustaa. Vaikka kuvanlaatu ei voi kilpailla OLED- tai QLED-valojen kanssa, niiden kirkkaus on yleensä parempi.

Milloin harkita: Matala budjetti.

QLED TV (keskiluokka)

QLED- tai Quantum Dot LED -televisiot ovat pohjimmiltaan keskitie OLED- ja LED-paneelien välillä. Tämä uusi näyttötekniikka käyttää kvanttipistekerrosta LED-taustavalon ja LCD-kerroksen välissä. Tämä johtaa parempiin väreihin ja kirkkauteen kuin LED-paneelit.

Yleisen Suorituskyvyn suhteen ne ovat lähellä OLED-laitteita. Hinta on edelleen kallis, mutta hieman alhaisempi kuin entinen. Yleensä voit löytää QLED-televisioita Samsungilta, OnePlusilta, VU:lta, TCL:ltä jne.

Milloin harkita: Keskikokoinen ja suuri budjetti, hyvä kuvanlaatu.

4. Näytön tarkkuus, HDR

Näytön tarkkuus määrittää pikseleiden määrän näytöllä eli kuinka terävä ja selkeä näyttö on. Korkeampi resoluutio tarkoittaa enemmän pikseleitä ja terävämpi kuvanlaatu. Tällä hetkellä emme suosittele HD-yhteensopivan älytelevision ostamista. Valitse sen sijaan vähintään Full HD- tai 4K-paneelit, jos budjettisi sallii.

Ultra HD -paneeleissa (4K) on neljä kertaa enemmän pikseleitä kuin Full HD:ssä. Tämä tekee näytöllä olevista kohteista näyttävämmiltä ja yksityiskohtaisemmilta. Tekniikan kehityksen ansiosta meillä on nyt 8K-televisioita, mutta saadaksesi niistä kaiken irti tarvitset todellista 8K-sisältöä.

Lisäksi sinun tulee myös tarkistaa, onko televisiossa HDR. HDR tai High Dynamic Range takaa enemmän värejä, enemmän kontrastia ja myös suuremman kirkkauden. Useimmat 4K-televisiot tukevat HDR10-standardia, ja tämä tulee myös määrittää laitteessa.

5. Virkistystaajuus

Virkistystaajuus ilmaisee, kuinka usein näyttö päivittää sisältöä sekunnissa. Se määritellään hertseinä (Hz). TV-näyttöjen normaali virkistystaajuus on 60 Hz. Jos kuitenkin ostat kalliin television, sinun kannattaa etsiä suurempi luku.

Korkeampi virkistystaajuus, kuten 90 Hz, 120 Hz, 144 Hz tai enemmän takaa sujuvamman liikkeen– Nopeasti liikkuvissa kohteissa ei ole epäselvyyttä, kuten tavallisesti tavallisissa paneeleissa. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta se on tärkeää, jos haluat pelata pelejä tai käyttää televisiota tietokoneen näyttönä.

Aiheeseen liittyvä: Ero 60 Hz, 90 Hz ja 120 Hz näyttöjen välillä

6. Ohjelmistot, sovellukset ja muut ominaisuudet

Smart TV -merkinnästä huolimatta tietyssä mallissa voi olla oma käyttöjärjestelmä Androidin sijaan. Televisio saattaa käyttää joitakin sovelluksia ja tarjota tiettyjä älykkäitä Ominaisuuksia, mutta se ei välttämättä tue Android-ominaisuuksia, kuten pääsyä Google Playhin, Assistantiin, puheohjaukseen jne.

Tarkista siis huolellisesti, onko se todella Android TV vai onko sillä oma ekosysteemi. Useimmissa Android-televisioissa on yleensä oma nahka päällä, kuten Xiaomi, OnePlus jne. Voit tarkistaa YouTuben ja Googlen arvostelut nähdäksesi koko käyttöliittymän ja onko se tarpeeksi nopea.

Muita ohjelmiston ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon televisiota ostettaessa:

  • Lisensoidut median suoratoistosovellukset, kuten Prime Video, YouTube, Netflix, Hotstar ja muut.
  • Integroitu yleinen hakukone. Myös ääniohjaus tai äänihaku.
  • Pääsy sovelluskauppaan, joka tarjoaa erilaisia ​​sovelluksia.
  • Sisäänrakennettu DLNA-, Miracast- tai Chromecast-tuki – voit käyttää sitä sisällön suoratoistamiseen älypuhelimesta televisioon.

7. Ääni

Ääni on yksi niistä asioista, jotka yleensä jätetään huomiotta älytelevisiota ostettaessa. Yleinen nyrkkisääntö on: Tarkista äänen teho (ilmoitettu watteina).. Mitä suurempi luku, sitä kovempi televisio on. Tämä ei kuitenkaan selvennä, onko ääni vääristynyt suuremmilla äänenvoimakkuuksilla – sinun on tarkistettava tämä testiraporteista tai henkilökohtaisesti myymälässä.

Kallissa televisiossa on yleensä selkeä ja kova ääni tehokkailla kaiuttimilla, ja ne tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten Dolby Audion, tilaäänen jne. Kuitenkin yleensä useimmissa televisioissa, erityisesti ohuissa televisioissa, on yleensä keskinkertaiset kaiuttimet.

Paremman äänikokemuksen saamiseksi suosittelemme ostamaan hyvän kotiteatterin tai kaiutinjärjestelmän. Voit myös valita soundbar-kaiuttimen subwooferilla tai ilman.

8. Yhteysominaisuudet

Sinun on myös kiinnitettävä erityistä huomiota no. TV:n porttien määrä. Hae vähintään neljä HDMI-porttia– Tämä varmistaa, että sinun ei tarvitse vaihtaa kaapeleita aina, kun haluat liittää laitteen. Sen pitäisi myös tarjota tarpeeksi USB-portteja. 3,5 mm:n liitin ja Bluetooth-tuki olisivat hyvät.

Kun ostat UHD-television, kiinnitä huomiota HDMI 2.0 tai HDMI 2.1, Tästä olisi hyötyä suuremman kaistanleveyden yhteyksissä tulevaisuudessa. HDMI 2.1:n välittömämpi hyöty on tuki 4K-videolle jopa 120 ruutua sekunnissa.

Useimmat 4K-televisiot tukevat HDCP:tä (High-bandwidth Digital Content Protection), mutta vain uudemmat mallit tukevat sitä. HDCP 2.2. Muista tarkistaa tekniset tiedot välttääksesi ongelmat suoratoistossa 4K-lähdelaitteesta (kuten Blu-ray-soittimesta) tai HDCP 2.2 -yhteensopivasta palvelusta.

9. Palkinto

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, sinun tulee myös tarkistaa, oikeuttaako Smart TV:n hinta sen ominaisuudet ja suorituskyvyn. Helpoin tapa tehdä tämä on tarkistaa kilpailijat, eli muut segmentin televisiot.

Samsungin, Sonyn ja LG:n älytelevisiot ovat yleensä kalliita. Sitä vastoin tuotemerkit kuten Xiaomi, Realme, OnePlus, VU, TCL jne. tarjoavat hieman paremman vastineen rahalle. Toisaalta brändin arvosta ja asiakaspalvelusta joutuu aina maksamaan enemmän.

Yhteenveto

Tämä oli perusteellinen Smart TV -ostooppaamme vuodelle 2022. Olemme maininneet kaikki tärkeät asiat, jotka sinun tulee ottaa huomioon tai pitää mielessä ostaessasi Smart TV:tä budjetistasi riippumatta.

Joten tarkastele saatavilla olevia vaihtoehtoja offline- ja online-markkinoilla, analysoi kaikki tekniset tiedot ja ominaisuudet, vertaa niitä kilpailijoihin, tarkista, onko tarjouksia saatavilla, ja tee sitten ostopäätös. Toivomme, että tämä artikkeli on helpottanut kotiisi parhaan älytelevision löytämistä.

Lue myös: Kuinka muuttaa televisiosi älytelevisioksi

Sisällysluettelo