Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

TikTok säilyttää edelleen pääsyn Intian käyttäjätietoihin jopa kolme vuotta kiellon jälkeen

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: TikTok säilyttää edelleen pääsyn Intian käyttäjätietoihin jopa kolme vuotta kiellon jälkeen

Vaikka Intian hallitus on kieltänyt TikTokin maasta geopoliittisten jännitteiden vuoksi, vertikaalisesti vierittävä jättiläinen ja sen kiinalainen emoyhtiö ByteDance pääsevät edelleen käsiksi lähes 150 miljoonan intialaisen käyttäjän arkaluonteisiin tietoihin, jotka käyttivät sovellusta ennen kieltoa.

Tutkimuksen tekijä Forbes paljasti sekä TikTokin että ByteDancen käyttämät sisäiset ohjelmat, jotka voivat kerätä tietoja aiemmista TikTokin käyttäjistä Intiassa. Työntekijällä ei tarvitse olla laajennettua pääsyä näihin ohjelmiin, pelkkä peruskäyttö riittää.

Toinen anonyymi lähde vahvisti myös itsenäisesti, että intialaisten käyttäjien tiedot ovat edelleen käytettävissä sovelluksen vuonna 2020 antamasta kiellosta huolimatta.

Esimerkki tällaisesta työkalusta on sosiaalinen kartoitusohjelma, joka voi noutaa listan kaikkien julkisten tai yksityisten TikTokin käyttäjien lähimmistä yhteyksistä henkilökohtaisine tunnistetietoineen käyttäen edelleen Intiasta peräisin olevia profiileja.

Näiden yritysten työntekijöiden tarvitsee vain tietää tilin yksilöllinen tunniste (UID) tunnistaakseen TikTok-käyttäjänimet, ystävien ja tuttavien etu- ja sukunimet, heidän asuinalueensa ja kuinka he jakavat TikTok-sisältöä kontaktien ja käyttäjien kanssa muissa Sosiaalisissa verkostoissa – Jaa ja käyttää mediaalustoja.

Tätä UID-tunnusta voidaan käyttää myös entistä arkaluonteisempien tietojen, mukaan lukien hakukäyttäytymisen, hakemiseen. Nykyinen TikTokin työntekijä keskustelussa Forbes vitsillä kutsui tätä työkalua “NSA-To-Go”.

Työntekijä lisäsi myös, että kuka tahansa, jolla on perusoikeudet yrityksen työkaluihin, voi etsiä lähimmät yhteystiedot ja muita arkaluonteisia tietoja kenestä tahansa.

Vaikka TikTok väittää, että se on “julkisesti noudattanut” ja noudattaa edelleen täysin Intian hallituksen kieltoa, itse varsinainen kielto näyttää olevan enemmän tarkoitettu estämään yleisön pääsy TikTokiin maassa. Vaatimukset jo kerättyjen ja tallennettujen sovellustietojen poistamisesta, joita TikTok Intian silloisen johtajan Nikhil Gandhin mukaan TikTok India ei jakanut minkään hallituksen kanssa, mukaan lukien Kiinan, on jätetty pois.

Tämä johti siihen, että jo kerätyt intialaisten käyttäjien tiedot jäivät TikTokiin. Vaikka alusta ei kertonut kuinka moni intialainen käyttäjä käytti sovellusta ennen kuin se kiellettiin vuonna 2019, data-analytiikkayritys Sensor Tower arvioi, että kuukausittainen aktiivinen käyttäjä on 150 miljoonaa.

Uutiset tällaisen tehokkaan sisäisen työkalun julkisuuteen ei ole hyvä uutinen TikTokille, varsinkin kun otetaan huomioon, että Bidenin hallinto uhkaa alustaa jo yleisellä kiellolla ratkaisuna kansalliseen turvallisuuteen, jonka mukaan Kiina saattaa kohdistaa vakoilunsa amerikkalaisiin.

Intian ja Yhdysvaltojen ulkopuolella työkalu on edelleen varsin ongelmallinen maailman geopolitiikan kannalta. Työkalu sisältää tietoja esimerkiksi venäläisistä ja ukrainalaisista käyttäjistä, mukaan lukien ihmiset, joiden kanssa he kommunikoivat sovelluksen kautta.

Vaikka ei ole tapausta, että tätä työkalua tai muuta vastaavaa ohjelmaa käytettäisiin toista maata vastaan, on varsin vaarallista, että nämä tiedot ovat yrityksen hallussa.

Lisäksi ByteDancen tiedetään jo vakoilevan ihmisiä. Joulukuun tutkimus Forbes paljasti, että yritys jäljitti useita toimittajia, mukaan lukien heidän IP-osoitteensa, selvittääkseen, ketkä sen työntekijöistä saattoivat olla yhteydessä heihin ja vuotaneet yrityksen sisäisiä tietoja. Tämä on johtanut kasvavaan pelkoon, että TikTok voisi vakoilla amerikkalaisia, mikä on johtanut FBI:n ja oikeusministeriön tutkimiseen asiasta.

Uutisissa: Google julkaisee Bard AI:n varhaisen pääsyn