Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Top 10 ohjelmointikieltä vuonna 2023

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: 10 parasta ohjelmointikieltä vuonna 2020

Tällä hetkellä on yli 600 ohjelmointikieltä; Jokainen niistä kuitenkin arvostetaan eri tavalla riippuen siitä, kuinka hyvin se palvelee tarkoitustaan. Ajan myötä joistakin kielistä tulee suosikkeja ja jotka saavat edelleen suurta arvostusta kehittäjien keskuudessa.

Tässä on vuoden 2020 10 parasta ohjelmointikieltä, kun otetaan huomioon muutos tärkeissä tekijöissä, kuten tämän vuoden työpaikkojen kysynnässä, verkossa läsnäolossa, yhteensopivuudessa muiden kielten kanssa ja kehysrakenteessa.

Python on edelleen suosituin kieli ohjelmoijille, erityisesti aloittelijoille. Se tapahtui vuoden 2008 jälkeen, kun kieli alkoi saada vetovoimaa kehittäjien keskuudessa ympäri maailmaa.

Python on avoimen lähdekoodin ja oliokieli, joka integroituu saumattomasti C:n ja C++:n kanssa ja jakaa prosessoriintensiiviset tehtävät C:hen ja C++:aan, mikä vähentää käsittelyaikaa.

Se on helppo lukea ja oppia, koska se toimii minimalististen kielisuunnittelukehysten, kuten Django ja Pyramid, kanssa, joita käytetään laajalti käyttäjien keskuudessa. Kieli ylitti miljoonan arkiston Githubissa tänä vuonna.

Facebook, Google, Spotify ja Instagram toimivat Pythonilla. Erilaiset mahdollisuudet, kuten syväoppiminen, koneoppiminen ja big data, tarjoavat kehittäjille paljon enemmän mahdollisuuksia kielen kanssa.

PYPL ja StackOverflow nimesivät kumpikin Pythonin tämän vuoden kyselyissään kärkipaikaksi.

Lue myös: Mitä eroa on Python 2:lla ja Python 3:lla?

JavaScript on mukautunut kehittäjien tarpeisiin ja käyttää nyt projektin etu- ja taustapuolta. JavaScriptille on monia kirjastoja ja kehyksiä. Suosituimmat ovat React, Angular ja Vue.

Se on kevyt, tulkittu ja oliosuuntautunut, ja siinä on laaja valikoima läsnäoloominaisuuksia, jotka kattavat pilven, selaimet ja mikro-ohjaimet, ja sitä käytetään yleisimmin selainohjelmointiin.

Githubissa on yli 630 000 JavaScript-tietovarastoa. JavaScript sopii hyvin liiketoimintamalleihin ja ratkaisuihin. Google, Facebook ja Uber käyttävät JavaScriptiä päivittäin.

Lue myös: Mitä eroa on Javalla ja Javascriptillä?

Java on kiistatta kaikkien aikojen tunnetuin ohjelmointikieli, ja se on aina ollut suosikkikieli verkkokehityksessä.

Java näyttää räätälöidyltä jokaiseen Android-sovelluskehitykseen ja verkkosovelluksiin. Pythonin tapaan Javalla on myös yli miljoona arkistoa Githubissa, ja se nauttii uudesta suosiosta Spring Bootin, uusimman Java-kehyksen, ansiosta.

Kuinka voin asentaa Javan Linuxiin?  6 yksinkertaista ja helppoa vaihettaKuinka voin asentaa Javan Linuxiin?  6 yksinkertaista ja helppoa vaihetta

Vaikka kieli hallitsee muistia vahvasti ja vakaasti, se suorittaa myös Automaattisen roskankeruun.

Java ei koskaan menetä suorituskykyä ja tarjoaa korkean turvallisuustason. HCL, Qualcomm, Amazon tai mikä tahansa muu erittäin skaalattu verkkosovellus perustuu Javan raskaaseen käyttöön.

Lue myös: Mitä eroa on C++:lla ja Javalla?

Nämä ovat nopeimpia ohjelmointikieliä tähän mennessä. iOS, Microsoft Windows ja monet Google-projektit toimivat edelleen C++:lla.

C ja C++ helpottavat sulautettujen järjestelmien, ytimien ja käyttöjärjestelmien kehittämistä. Niitä suosivat myös kokeneet kehittäjät, jotka pitävät parempana C++:n nopeudesta ja vakaudesta.

Monet nykyään kielet perustuvat C:n ja C++:n ominaisuuksiin ja oppimiskäyrään.

Huolimatta siitä, että ne ovat yksi vanhimmista kielistä, sekä käyttäjät että yritykset käyttävät niitä edelleen laajalti. C:llä on lähes 7 miljoonaa arkistoa Githubissa ja C++:ssa, jolloin kokonaismäärä on yli 600 000.

C:tä ja C++:aa käyttäviä yrityksiä ovat muun muassa Spotify, Adobe, HP ja Apple.

Lue myös: 7 parasta peliä lapsille ohjelmoinnin oppimiseen

Golang, joka tunnetaan myös nimellä Go, oli ratkaisu Googlen valtavien laitteistojen ja henkilöresurssien mahduttamiseksi.

Monet kielet eivät tuolloin tarjonneet Googlea jatkuvasti vaivaavaa kehitysskaalauksen ongelmaa, jota varten Go luotiin. Golla on helposti ymmärrettävä syntaksi, mutta se on melko heikko ominaisuus.

Ominaisuuksien puute ei kuitenkaan ole haitannut sen suosiota, sillä Githubin yli 700 000 tietovarastoa tarjoavat käyttäjille vahvan yhteisön.

Golang on Ihanteellinen yksisivuisten sovellusten rakentamiseen ja antaa kehittäjille mahdollisuuden kirjoittaa samanaikaisia ​​ohjelmia.

Toisin kuin Google, Mediumin, Dailymotionin ja Uberin kehittäjät pitävät Goa täydellisenä omissa ympäristöissään.

Lue myös: Flutter vs. React Native vs. Ionic vs. Xamarin

Goa lukuun ottamatta Swift on ainoa kieli, joka on ilmaantunut viimeisen vuosikymmenen aikana. Applen Chris Lattnerin kehittämä Objective-C:n korvaaminen Mac- ja iOS-alustoilla. Viime vuosina Swift on nähnyt siirtymisen kohti moniparadigmaista, käännettyä kieltä, tehden siitä yhtä nopean kuin C++.

Yksinkertaisemman, tiiviimmän syntaksin ja kehittäjien ergonomisten ominaisuuksien ansiosta Swiftistä on tullut Applen ekosysteemin sovelluskehityksen päämoottori.

Swift on juuri aloittanut sammaleen keräämisen, mutta sijoittuu 9. sijalle Stackoverflown vuoden 2020 suosituimpien kielten -listalla yli 160 000 Github-varastollaan.

Lue myös: 7 parasta ohjelmointipeliä

Kotlin teki jälkensä vuonna 2019, kun Android-sovelluskehittäjät alkoivat hyödyntää sen yhteentoimivuusominaisuutta Javan ja Android Studion kanssa.

Se oli välitön menestys, ja sillä oli enemmän tai vähemmän sama maine vuonna 2020. Kielen mallina on Go ja Swift, jotta käyttäjä voi kirjoittaa tuotantolaatuista koodia mahdollisimman vähän virheitä ja vähemmän rivejä käyttäen.

Se on turvallinen ja joustava kieli, jossa on suosittuja kehyksiä, kuten Vert.x ja Spring. Kotlin on laajentunut useisiin ammattiympäristöihin, mukaan lukien Airtel, Pinterest, Slack ja Tello.

C# alkoi kunnianhimoisena projektina oliopohjaisen kielen lisäämiseksi Microsoftin .NET-aloitteeseen. Se on täysin integroitu .NET-kirjastoon, minkä vuoksi monet iOS- ja Google-projektit käyttävät toisinaan C#:a.

Tätä kieltä käytetään peli- ja verkkokehityksessä, virtuaalitodellisuudessa ja muilla X-Boxin alueilla.

C#:lla on vaatimattomat 19 000 arkistoa Githubissa, mutta pääsy massiiviseen kirjastoon, kuten .NET, tekee siitä hyödyllisen nopeampaan kääntämiseen ja suorittamiseen.

Lue myös: Android-kehitys: Java vai Kotlin?

Rahoitusalalla R on halutuin kieli, koska se pystyy luomaan tilastollisia malleja.

Se on myös suosittu tietotieteissä ja koneoppimisessa. Yli 10 000 paketin kirjastojen avulla käyttäjät voivat luoda monipuolisia verkkosovelluksia.

Eri alustojen yhteensopivuus tekee R:stä erittäin laajennettavan, ja lähes 5 miljoonan tietovaraston ansiosta se on yksi laajimmin käytetyistä kielistä.

PHP on ollut olennainen osa ohjelmointimaailmaa lähes kolmen vuosikymmenen ajan. PHP:tä ei alusta alkaen ollut tarkoitettu ohjelmointikieleksi.

Alun perin se oli joukko Common Gateway Interface -binaaritiedostoja C:ssä dynaamisten verkkosovellusten rakentamiseen. Lisäämällä toimintoja käyttäjät saivat universaalin, dynaamisen ohjelmointikielen.

7 parasta IDE:tä ja tekstieditoria Pythonin, Javan, C++:n, HTML:n ja muiden koodaamiseen7 parasta IDE:tä ja tekstieditoria Pythonin, Javan, C++:n, HTML:n ja muiden koodaamiseen

80 % verkkosivustoista toimii edelleen PHP:llä. Jotkut niistä ovat Oracle, Facebook, WordPress ja Wikipedia.

PHP on menettänyt suosionsa, mutta monet kehittäjät käyttävät ja oppivat sitä edelleen. Githubissa on yli 540 000 PHP-varastoa.

Lue myös: PHP:n asentaminen Windows-oppaassa?