Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Tuotekuvaus: The Ultimate DIY Guide vuonna 2023

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tuotevalokuvaus: The Ultimate DIY Guide in 2023

Tuotekuvaus on ylivoimaisesti yksi tärkeimmistä asioista verkkokauppasi kannalta. Kauppasi vierailijat eivät voi nähdä, koskettaa tai haistaa tuotteitasi henkilökohtaisesti, joten asiakkaat tietävät, mitä he saavat. Tässä postauksessa näytämme, kuinka voit perustaa oman tee-se-itse-studion ja ottaa omia tuotekuviasi. Opit myös tuotekuvausvinkkejä, joiden avulla voit optimoida tuotekuvasi verkkokauppaa varten, jotta voit lisätä verkkomyyntiäsi.

Osa 1: Kuinka ottaa tuotekuvia

Ymmärrä kamerasi ominaisuudet

Ei voida kiistää, että DSLR-kamerat voivat ottaa parempia kuvia kuin älypuhelimet. Kuitenkin, Älypuhelinten kamerat paranevat ja paranevat, ja loistavan tuotekuvauksen temppu on itse asiassa asetuksissa. Sinä saattaa Ota laadukkaita, ammattimaisen näköisiä tuotekuvia älypuhelimella. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, mihin kamerasi pystyy, jotta voit käyttää sitä täysimääräisesti.

DSLR-TUOTTEEN KUVAUS

Jos olet investoinut DSLR-kameraan, muista ottaa siitä kaikki irti ja kuvata manuaalisesti. Tutustu ensin “valotuskolmioon” –Aukko, suljinaika ja ISO. Nämä kolme elementtiä määrittävät, kuinka vaalea tai tumma kuvasi on. Tavoitteena on löytää täydellinen yhdistelmä kokoonpanollesi ja tuotteellesi.

Aukko on objektiivissa oleva aukko, joka määrittää, kuinka paljon valoa kamerasi päästää läpi. Se mitataan f-pisteissä. Se on melko yksinkertaista: suuremmat aukot päästävät enemmän valoa linssin läpi ja tuottavat myöhemmin kirkkaamman kuvan. Hämmentävää on, että mitä suurempi f-luku, sitä pienempi aukko.

(lähde)

Joten miksi emme voi vain käyttää aukkoa kuvan kirkkauden säätämiseen? Aukko Myös määrää sen syväterävyystai toisin sanoen kuinka suuri osa tuotteesta on keskittynyt. Pieni aukko tallentaa kaiken kuvan, kun taas suuri aukko todennäköisesti jättää tuotteen takaosan epätarkkaksi. Jos katsot kahta alla olevaa kuvaa, ne on otettu f-1,8 ja f/10-aukoilla.

Temppu on löytää aukko, joka on riittävän suuri tuottamaan hyvin valaistu valokuva, mutta riittävän pieni, jotta koko tuote tallentuu selvästi. Aloita arvosta f/8 tai f/10 ja jatka siitä ylöspäin/alas.

Suljinaika on aika, jonka objektiivin aukko on auki. Tuotekuvauksen ulkopuolella suljinaikaa manipuloidaan sen määrittämiseksi, miltä liikkuva kohde näyttää valokuvassa. Tuotekuvauksessa on kuitenkin tärkeää käyttää hidasta suljinnopeutta pienemmän aukon mahdollistamiseksi. Kun olet tyytyväinen aukkoasetukseen (eli koko tuote on tarkennettu), sinun tulee säätää suljinnopeutta, kunnes saavutat haluamasi kirkkaustason.

Trion viimeinen elementti on ISO-arvo, joka ilmaisee kamerasi valoherkkyyden. ISO-herkkyyttä lisäämällä voit ottaa valokuvia myös silloin, kun valaistusolosuhteet eivät ole optimaaliset. Tämä kuitenkin heikentää kuvan laatua. Älä koskaan ylitä arvoa 400, muuten kamerasta tulee kohinaa. Jos et voi ottaa hyvin valaistua kuvaa alle 400, valonlähteesi eivät ole tarpeeksi kirkkaita. Yritä käyttää luonnonvaloa aina kun mahdollista.

ÄLYPUHELIMEN TUOTTEEN KUVAUS

Jos käytät älypuhelinta, vältä ennalta määritettyjen suodattimien ja kehysten käyttöä äläkä koske digitaaliseen zoomiin, joka itse asiassa vain rajaa valokuvan sitä otettaessa. Kaikki tämä heikentää kuvan laatua. Tallenna siis nämä säädöt kuvantuotantovaihetta varten.

Väite automaattitarkennus ja napauta tuotetta ennen kuvan ottamista. Niitä on myös useita iOS Ja Android Sovellukset, joiden avulla voit hallita joitain manuaalisia asetuksia (vaikka tulokset eivät ole samat kuin käytettäessä DSLR-laitetta).

Ja käytätkö DSLR-kameraa tai älypuhelinta, älä koskaan käytä sisäänrakennettua salamaa. Jos tiedät mitä olet tekemässä, voit käyttää ulkoista salamaa. Jos tuotteesi on kuitenkin liian tumma, se on yleensä merkki siitä, että käytät riittämätöntä valaistusta.

Kun otetaan huomioon suodattimien suosio, muista myös, että ne voivat muuttaa tuotteen mielikuvan väriä, mikä voi johtaa hyvitykseen, jos tuote ei vastaa kuvaa. Vältä siksi tuotekuviesi värien vaihtamista, jotta asiakkaat saavat realistisen kuvan siitä, mitä he saavat.

Vakauta kamerasi

Vaikka sinulla olisi maailman vakaimmat kädet, käytä aina a kolmijalka tai a Älypuhelimen pidike. Näin saat veitsenteräviä kuvia, vaikka työskentelet hitaalla suljinnopeudella.

Äärimmäisen varma tapa ottaa selkeitä ja teräviä kuvia on käyttää jalustaa tai telinettä ja asettaa ajastin kameraan. Kun painat laukaisinta tai jopa napautat kevyesti älypuhelimen kosketusnäytön kuvauspainiketta, kohdistat kameraan paineen alas/eteenpäin. Ajastimen asettaminen mahdollistaa kameran/älypuhelimen vakautumisen uudelleen. Tykkään käyttää 2 sekunnin ajastinta, koska se antaa kameralleni juuri tarpeeksi aikaa palata vakaaseen asentoon (ja olen liian kärsimätön selviytyäkseni 10 sekunnin ajastimen piippauksista).

Määritä valkoinen tausta

Mitä tulee tuotekuvaukseen, avain hyvään asetelmaan on kuvata valkoista taustaa vasten. Valkoinen tausta heijastaa valkoista valoa tuotteeseesi ja estää maalin roiskumista. Tämä varmistaa myös, että kamerasi valkotasapainon kalibrointi on oikea, mikä johtaa tarkat värit.

Pyyhkäisy on ehdottomasti oikea tapa edetä, koska se on vain tausta, joka siirtyy saumattomasti pystysuorasta vaakasuoraan pintaan. Pienemmille tuotteille kannattaa ehdottomasti valita kuvauspöytä ja ottaa valokuvia pöydällä. Koska se on kannettava, sinulla on enemmän joustavuutta taustan sijoittamisessa valonlähteeseen nähden. Osta ammuntapöytä verkosta Tai tee se itse vanhasta pöydästä, romupuusta, vasarasta ja nauloista, jousipidikkeistä ja itse lakaisukoneesta. Käytän mielelläni lakaisussa valkoista käärepaperia, koska se on sileä ja heijastava, mutta voit käyttää mitä haluat. sormien ulottuvilla.

Asiat muuttuvat hieman hankalammiksi suurempien tuotteiden kanssa. Jos otat kuvia usein, osto on järkevää lakaisu jalustalla tekee elämästäsi paljon helpompaa. Jos kyseessä on kertaluonteinen kuva, tartu vanhaan lakanaan ja etsi jotain, jolla voit peittää sen. Olen käyttänyt DVD-telinettä ennenkin!

Ammu lähellä ikkunaa

Vältä keinotekoisten valonlähteiden käyttöä, ellet tiedä mitä olet tekemässä. Sen käyttäminen vaatii paljon taitoa ja asiantuntemusta, eikä se ole ajan ja rahan arvoinen, jos olet vasta aloittamassa.

Luonnonvalo on oikea tapa. Varmista kuitenkin, että käytät sitä epäsuorasti. Kuvaaminen ikkunan lähellä ja hyvin valaistussa huoneessa toimii yleensä parhaiten. Sijoituksen kannalta ikkunan tulee olla tuotteen vasemmalla tai oikealla puolella, ei koskaan kameran takana tai päin. Luonnonvalo tekee asennuksesta paljon helpompaa, koska sinun ei tarvitse tehdä niin paljon.

Luonnonvalon ja diffuusorin yhdistäminen voi auttaa luomaan kauniita tuotekuvia.

Jos huomaat, että valaistus on liian voimakas, voit hajauttaa sitä peittämällä ikkunan valkoisella verholla/lakanalla tai peittämällä sen valkoisella paperilla. Voit myös Osta diffuusori tuotekuvaukseen verkossa.

On myös tärkeää valmistautua ja saada kuvaus valmiiksi mahdollisimman nopeasti. Luonnonvalon väri ja voimakkuus muuttuvat päivän aikana. Jotta saat yhtenäisiä kuvia, sinun on oltava järjestelmällinen ja työskenneltävä nopeasti. Ylimääräinen käsipari auttaa varmasti!

Jos käytät luonnonvaloa valonlähteenä, sinun tulee yrittää ottaa kaikki tuotekuvat samaan aikaan joka päivä, jotta valokuvasi näyttävät yhtenäisiltä verkkokaupassasi. Voit kuitenkin muokata kuviasi jälkituotannossa varmistaaksesi yhdenmukaisen brändäyksen.

Ota heijastin

Ainoa ongelma ikkunasta ammuttaessa on, että valo osuu tuotteeseen vain yhdeltä puolelta. Voit välttää karkeita varjoja ja jakaa valon tasaisesti tuotteelle käyttämällä täyttövaloa tai heijastinta. Voit ostaa heijastimen tai luoda oman täyttövalaisimen käyttämällä valkoista pahvia. Kortin peittäminen alumiinifoliolla tekee siitä erityisen heijastavan.

Aseta heijastin tuotteen toiselle puolelle ikkunaa vastapäätä. Sinun tarvitsee vain kokeilla kulmaa löytääksesi tuotteellesi ja asetuksellesi parhaiten sopivan.

Osa 2: Tuotekuvasi optimointi verkkokauppaa varten

Poista tausta

Valkoinen tausta antaa kuvillesi todellisen katseenvangitsijan. Se kiinnittää huomion tuotteeseen ja antaa kuvalle puhtaan, ammattimaisen ilmeen. Lisäksi valkoinen ei ole ristiriidassa muiden värien kanssa, joten voit käyttää samaa kuvaa uudelleen verkkosivuston teemasta tai alustan suunnittelusta riippumatta.

Jälkikäsittelyssä voit halutessasi poistaa kuvistasi taustat, jotta ammattimainen tuotevalokuvasi näyttäisi yhtenäiseltä. Tarkin tapa poistaa tausta on käyttää kynätyökalua Adobe Photoshopissa. Se ei ole ainoa tapa; Verkossa on useita taustan poistotyökaluja, joita voit kokeilla Taikasauva ja pikavalintatyökalut Jopa Photoshopissa, mutta tuskin saa puhdasta leikkausta tuotteen ympärille.

Käytä kynätyökalua valitsemalla kynätyökalu ja merkitsemällä kiinnityspiste tuotteen reunaan. Ajatuksena on kiertää tuotetta luomalla niin sanottu “leikkauspolku”, kunnes saavutat ensimmäisen pisteen ja suoritat polun.

Jos olet uusi kynätyökalun käytössä, huomaat nopeasti, että hankala osa on, että tuotteen reuna ei ole suora. Jos napsautat ja pidät painettuna, näet nämä kaksi hauskaa viivaa, joiden lopussa on pisteitä. Näitä kutsutaan “Bezier-kahvoiksi”, ja niitä voidaan käyttää viivakäyrän manipuloimiseen. Sinun on leikittävä kynätyökalulla itse ymmärtääksesi, miten se toimii.

Kun olet suorittanut polun, napsauta Valitse yläreunasta ja paina Enter. Näet, että tuote on valittu.

Vaihda valintatyökaluun, napsauta valittua aluetta hiiren kakkospainikkeella ja napsauta Layer Over Clip, mikä jakaa taustan ja tuotteen kahdeksi erilliseksi tasoksi. Poista taustakerros, niin saat tuotteen läpinäkyvälle taustalle (jota edustavat harmaat ja valkoiset ruudut). Jos haluat valkoisen taustan, lisää vain uusi kerros ja täytä se valkoisella.

Valitettavasti, vaikka tulokset ovat hämmästyttäviä, taustan poistaminen vie aikaa ja on melko hankala prosessi, varsinkin kun on kyse monimutkaisemmista ja yksityiskohtaisemmista tuotteista, kuten koruista. Muokkaus kannattaa ulkoistaa, jotta sinä (tai graafinen suunnittelijasi) voit vapauttaa aikaa enemmän kasvuun liittyviin tehtäviin.

Jos etsit edullisia tapoja poistaa taustat, katso täältä Shopify-sovellukset kuten Pixc, joka poistaa taustat. Jos kuitenkin haluat tehdä sen itse edullisesti, voit löytää taustan poistotyökalun Canvan Pro-suunnitelmasta. Tarvitaan vain nopea napsautus. Tekniikka on mennyt pitkälle ja mahdollistaa sen ilman Photoshoppia.

Pidä muokkaaminen yksinkertaisena

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin vastaanottaa verkko-ostoksesi ja huomata, että ne eivät ole sitä, mitä odotit. Todennäköisesti palauttaisit tuotteen etkä koskaan ostaisi kyseisessä kaupassa enää. Tuotekuvauksen ja jälkituotannon tulee heijastaa tuotteen todellista ulkonäköä.

Säädä valokuvan väritasapainoa varmistaaksesi, että valokuvan värit vastaavat todellisen elämän värejä, ja säädä vain kirkkautta ja kontrastia (tai tasoja, jos olet Photoshop-taito) antaaksesi tuotteelle ammattimaisemman ulkonäön saadaksesi tuotteen ulkonäön. valokuvaus.

Huomautus: Lue lisää upeista tavoista muokata tuotevalokuvia verkkokauppaasi varten artikkelistamme “Vaiheittaiset Photoshop-oppaat verkkokauppaan” ja luo täydelliset tuotesivut tuotesivujen suunnitteluoppaamme avulla!

Käytä mallia

Tuotekuvamallin luominen on helppo ja tehokas tapa antaa tuotekuvillesi yhtenäinen ulkoasu. Valitse ensin koko, jota haluat käyttää koko verkkokaupassasi – ihanteellisesti 1200–1600 pikseliä pisimmällä sivulla, koska se on tarpeeksi suuri yhdelle. tehokas zoomaustoiminto ja siihen Käytä sosiaalisessa mediassa.

Huomaa, että valitsemaasi kokoa sovelletaan kaikkiin tuotekuviin. Siksi sinun tulee harkita tuotteesi muotoa mittoja valittaessa. Jos tuotteesi ovat pystysuunnassa pidempiä, pystysuuntainen malli voi olla parempi. Jos sinulla on erittäin leveitä tuotteita, vaakamuotoinen malli auttaa myös vähentämään tarpeetonta tilaa ylä- ja alaosassa.

Huomautus: Jos tuotteesi ovat kaikki erimuotoisia ja -kokoisia, käytä neliön muotoista mallia.

Helpoin tapa luoda malli on luoda tyhjä tiedosto Adobe Photoshopissa ja muuttaa sen kokoa haluttuihin mittoihin. Käytä oppaita tunnistaaksesi keskipiste luomalla pysty- ja vaakasuora viiva 50 %:iin, jotta voit sijoittaa tuotteet myöhemmin.

Tuotteidesi tulee ottaa noin 90 % kankaasta, joten on myös hyvä idea luoda tasaiset ohjeet reunojen ympärille. Kun vedät yksittäistä tuotetta kankaalle, muuta sen kokoa, kunnes joko tuotteen ylä- ja alareuna tai vasen ja oikea puoli koskettavat ohjaimia.

Näin voit kohdistaa tuotteet paremmin, ja ne erottuvat paljon paremmin, kun ne ovat kaikki vierekkäin valkoisella pohjalla. Jos katsot kahta tuotekuvariviä alla, näet helposti, että ensimmäinen rivi on luotu ilman mallia. Kaikki paidat ovat erikokoisia omissa kankaissaan. Tämä voi tapahtua, jos muutat tuotteiden kokoa silmällä. Toisaalta on selvää, että alimman rivin tuotteet on mitoitettu mallipohjalla, koska jokaisen paidan ylä- ja alareunat ovat kohdakkain.

Pienennä tiedostokokoa

Kuten arvata saattaa, suurten kuvien lataaminen kestää kauemmin. Kun sanon “suuri”, tarkoitan tiedoston kokoa enkä kuvan mittoja, eli arvoa kilotavuina, megatavuina, gigatavuina jne. Katso 47 % Käyttäjistä odottaa verkkosivun latautuvan alle kahdessa sekunnissa, ja 40 % hylkää sivun, jonka latautuminen kestää yli 3 sekuntia. Siksi on tärkeää, että kuvasi ovat tarpeeksi pieniä varmistaaksesi nopean verkkosivuston.

On mahdollista pienentää tiedostokokoa vaikuttamatta merkittävästi kuvien laatuun. Suosikkitapani pienentää tiedostokokoa vaikuttamatta merkittävästi kuvanlaatuun on käyttää Photoshopin Save for Web -ominaisuus. Avaa kuvasi Photoshopissa ja valitse Tiedosto > Vie > Tallenna verkkoon (vanha). Näyttöön tulee ikkuna, jossa voit valita vientilaadun. Mielestäni 60:n laatu toimii parhaiten, koska se pienentää tiedostokoon alle megatavun, eikä laadussa ole havaittavissa olevaa eroa.

Huomautus: ImageOptim (Ilmainen) on hieno pieni sovellus, joka pakkaa edelleen kuviasi yksinkertaisesti vetämällä ja pudottamalla ne ImageOptim-sovelluksen kuvakkeeseen. Tämä tallentaa tiedoston uudelleen ja säästää keskimäärin 20-40 % tiedoston koosta.

Jos katsot alla olevia kuvia, vasen kuva korvakoruista on tallennettu tavallisena JPEG-kuvana, jonka laatutaso on 12 tai “Maksimi”. Oikealla oleva kuva on viety verkko-JPEG, jonka laatutasoksi on asetettu 60 tai korkea. Ero näiden kahden välillä on tuskin havaittavissa; oikea puoli on yksinkertaisesti väriltään hieman vähemmän kylläinen. Lisätietoja kuvien optimoinnista verkkoa varten on tässä vaiheittaisessa artikkelissa (johon sisältyy myös esittelyvideo!).

Vielä muutama vinkki tuotekuvaukseen

1. Ota paljon tuotekuvia

Tuotekuvaus vaatii useita kuvakulmia ja kuvia, jotta ihmiset näkevät selkeästi tilaamansa tuotteen. Tuotteen läpinäkyvyyden kuvaaminen vaatteissa auttaa välttämään tarpeettomia palautuksia. Jokaisella tuotteella on omat ominaisuutensa. On tärkeää vangita tuotteen monet puolet, jotta asiakkaat eivät ylläty, kun se vihdoin saapuu. Useiden tuotekuvien ottaminen auttaa myös löytämään parhaan valokuvan, joka edustaa tuotetta parhaiten. Jos et isännöi videota tuotesivulla, tarvitset myös tuotekuvia sivuilta ja takaa.

2. Ota elämäntapakuvia

Tuotteesta riippuen elämäntapakuvat voivat olla loistava lisä kokoelmaasi. Se voi olla hyvä muoti-, kauneus- tai jopa ulkoilutuotteisiin. Jos ei ole selvää, mikä tuote tarkalleen on, elämäntapakuvaus voi auttaa ymmärtämään paremmin tuotteen tarkoitusta. Vaihtoehtoisesti sosiaalisen median elämäntapakuvia voidaan käyttää tuotteen mainostamiseen verkkosivustollasi. Joten vaikka sinun ei tarvitse käyttää elämäntapakuvia verkkokaupassasi, voit käyttää niitä tuotteen visuaaliseen mainostamiseen muissa markkinointikanavissa.

3. Ryhmittele muut tuotteet

Vaikka tämä ei toimi kaikissa tuotekuvissa, joissakin markkinaraoissa, kuten muodissa, muiden tuotteiden yhdistäminen yhteen valokuvaan voi auttaa ostopäätöksissä. Kaksiosaisen asun kuvaaminen kenkien ja korujen kanssa voi auttaa sinua myymään enemmän tuotteita verkkokaupassasi. Se voi myös parantaa visuaalista ulkoasua, kun kokonaisuus kootaan yhteen, jolloin ihmiset haluavat lisätä kaikki tuotteet ostoskoriin. Lisäksi upeat valokuvat eivät aina koske yhtä tuotetta. Joskus muiden tuotteiden sekoittaminen voi luoda korkealaatuisia kuvia, jotka lisäävät myyntiä, mitä yrität joka tapauksessa saavuttaa tuotekuvillasi.

4. Vältä eri valaistustyyppien sekoittamista

Kun käytät keinovaloa tuotekuvaukseen, et halua auringonvaloa valokuvaan. Valaistustyyppien sekoittaminen voi johtaa epämieluisaan tuotekuvaan. Valitse siis luonnonvalo tai keinovalo. Jos käytät keinovaloa, ota valokuvasi pimeässä huoneessa. Jos käytät auringonvaloa, sammuta keinovalo. Tämä tekee kuvien muokkaamisesta paljon helpompaa.

5. Näytä mittakaava

Yksi verkkokaupan haasteista on se, että et näe tuotetta henkilökohtaisesti. Loppujen lopuksi tuotteen koon näyttäminen voi olla loistava tapa edustaa tuotettasi tarkasti. Et tarvitse hienoja tuotekuvausasetuksia tehdäksesi tämän. Jopa valokuvassa oleva viivain tai tavallinen esine, joka näyttää esineen koon, voi auttaa ihmisiä ymmärtämään, kuinka suuri tai pieni esine todella on. Älä muokkaa kuvia, jotka saavat ihmiset ajattelemaan, että jokin on suurempi tai pienempi kuin se on. On vain palautuksia. Ole mahdollisimman läpinäkyvä tuotekuvauksessasi.

Johtopäätös tuotekuvauksesta

Joten, mitä sinä odotat? Nappaa kamerasi, laita studiosi kuntoon ja ota kuva! Vaikka tuotekuvien optimointi verkkokauppaa varten saattaa tuntua ylimääräiseltä työltä, tulokset ovat sen arvoisia!

Käytä aikaa niiden korjaamiseen, sillä upeat valokuvat saavat verkkokauppasi näyttämään paljon ammattimaisemmalta, ja voit myös käyttää niitä sosiaalisessa mediassa ohjataksesi liikennettä kauppaasi. Ja kun pääset rutiiniin, saat heti valmiita tuotekuvia esiin. Kun olet oppinut hienon tuotekuvauksen taidon, ota seuraava askel ja kirjoita myös upeat tuotekuvaukset!