Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps
Karnataka HC von Muhammad Mahdi Karim/ Augustus Binu

Twitter haastaa Intian hallituksen oikeuteen sisällön poistamisesta

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Twitter haastaa Intian hallituksen oikeuteen sisällön poistomääräyksestä

Twitter on nostanut kanteen Intian hallituksen väitetystä vallan väärinkäytöstä Karnatakan korkeimpaan oikeuteen ja pyytänyt intialaista tuomioistuinta kumoamaan jotkin hallituksen määräykset sisällön Poistamisesta sen alustalta.

Siirto noudattaa Intian hallituksen tuoretta IT-ohjeistusta, jonka mukaan se muun muassa antaa mahdollisuuden pyytää sosiaalisen median alustoja poistamaan disinformaatiota levittävät tai kansalliselle turvallisuudelle uhkaavat viestit. Asianmukaisesti Reuters, Twitter on haastanut oikeuteen Intian hallituksen sisällön estomääräyksiä vastaan, jotka kuuluvat vuoden 2000 tietotekniikkalain pykälän 69 (A) soveltamisalaan.

Yhdysvaltalainen Sosiaalisen median alusta sai viime kuussa MeitY:ltä (Ministry of Electronics and Information Technology) kirjeen, jossa sitä pyydettiin noudattamaan uusia ohjeita 4. heinäkuuta mennessä; muuten alusta menettää safe harbor -asemansa uusien sääntöjen mukaan.

Twitter väitti, että osa hallituksen antamista määräyksistä ei tiedottanut sisällöntuottajille, joista osa oli linkitetty eri poliittisten puolueiden virallisten tilien jakamaan poliittiseen sisältöön, ja että näiden määräysten poistaminen loukkaa heidän oikeuksiaan. .

Karnataka HC, Muhammad Mahdi Karim/ Augustus Binu |  Wikimedia Commons

Tämä ei ole myöskään Twitterin ensimmäinen rodeo Intian hallitusta vastaan. Alusta on puhunut äänekkäästi siitä, kuinka uudet säännöt uhkaavat sananvapautta. Delhin poliisi teki viime vuonna ratsian sen toimistoihin Delhi-NCR:n alueella lähettääkseen Twitterissä ilmoituksen, jossa BJP-poliitikon twiitit luokitellaan manipuloiduiksi tiedotusvälineiksi.

Puolueiden välillä on ollut jännitteitä myös muista tapahtumista, mukaan lukien maanviljelijöiden massiiviset mielenosoitukset maassa viime vuonna, joiden aikana hallitus pyysi Twitteriä poistamaan noin 257 tiliä. Twitter oli poistanut käytöstä useita tilejä ja poistanut twiittejä hallituksen määräysten mukaisesti.

Toinen kitkakohta oli hallituksen käsittely COVID-19-pandemian toisessa aallossa, jonka aikana Twitter rajoitti 52 twiittiä hallituksen pyynnöstä. Intian hallitus väitti, että nämä twiitit levittävät väärää tietoa, kun taas useimmat yksinkertaisesti kritisoivat hallituksen vastausta pandemiaan.

Uutisissa: Brittiarmeija työntää kryptohuijauksia, kun sen Twitter- ja YouTube-tilit on hakkeroitu