Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Ulkoisen kiintolevyn tunnistaminen Windows 7-, 10- ja 11-käyttöjärjestelmissä (8 vianmääritysmenetelmää)

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ulkoisen kiintolevyn tunnistaminen Windows 7-, 10- ja 11-käyttöjärjestelmissä (8 vianmääritysmenetelmää)

Joskus tietokoneemme ei tunnista ulkoista kiintolevyä tai kieltäytyy tunnistamasta sitä edes onnistuneen yhteyden vahvistamisen jälkeen. Tämä ongelma ilmenee todennäköisemmin, kun laiteohjain on vioittunut tai vanhentunut. Tällaisia ​​ongelmia on yleensä vaikea ratkaista. Saatat viettää tuntikausia siihen, mutta et löydä ratkaisua. Kokeile näitä alla selittämiämme ratkaisuja ja tarkista, onko Windows 11/10/8/7 -käyttöjärjestelmän tunnistamattoman ulkoisen kiintolevyn ongelma ratkaistu vai ei.

Miksi ulkoinen kiintolevy ei näy tietokoneessa?

Jos ulkoinen kiintolevy ei toimi, voit irrottaa sen ja kokeilla toista USB-porttia. Jos se on kytketty USB 3.0 -porttiin, liitä se myös USB 2.0 -porttiin. Jos se on kytketty USB-keskittimeen, yritä sen sijaan kytkeä se suoraan tietokoneeseen ja katso, toimiiko se.

Ulkoista kiintolevyä ei näytetä tai tunnisteta Tietokoneessa

Ennen kuin aloitat, irrota ulkoinen kiintolevy portista ja liitä se toiseen porttiin. Jos se toimii, ensimmäisessä portissasi on todennäköisesti ongelma. Muussa tapauksessa käytä toista USB-liitäntää. Jos ne toimivat hyvin molemmissa porteissa, USB:ssä on todennäköisesti ongelma.

Huomaa, että joskus järjestelmän uudelleenkäynnistys voi ratkaista ongelman. Käynnistä ensin järjestelmä uudelleen. Jos se ei auta, voit korjata ongelman seuraavilla tavoilla.

Kuinka Windows voi korjata ulkoisen kiintolevyn?

Voit korjata tunnistamattoman kiintolevyn seuraavasti:

1. Suorita vianmääritys

2- Päivitä tai asenna laiteohjain uudelleen

3. Luo uusi osio siirrettävälle tallennuslaitteellesi

Poista USB-selektiivinen keskeytysasetus käytöstä

5. Asenna ja alusta asema Levynhallinnassa

Kokeile toista USB-porttia (tai toista tietokonetta)

7- Puhdista kiintolevy ja aloita alusta

Selitä yllä olevat vaiheet yksityiskohtaisesti

1. Suorita vianmääritys

Suorita ensin Hardware and Devices Troubleshooter ja Windows USB Troubleshooter ja katso, auttaako se. Tarkista tietokoneeseen liitetyt laitteistot/USB-laitteet tunnettujen ongelmien varalta ja korjaa ne automaattisesti.

Voit etsiä sitä Aloita haku -toiminnolla tai käyttää vianmääritystä Windows 10:n asetusten vianmäärityksestä.

2- Päivitä tai asenna laiteohjain uudelleen

Paina Win + R yhdessä siirtyäksesi Laitehallintaan ja avataksesi Suorita-ikkunan. Etsi sitten ulkoinen laite luettelosta. Jos näet keltaisen tai punaisen merkin ohjaimen edessä, napsauta sen nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse “Päivitä ohjainohjelmisto”. Lisäksi, jos löydät “Tuntematon laite”, päivitä se. Valitse “Etsi päivitetty ohjainohjelmisto automaattisesti” ja suorita prosessi loppuun seuraamalla ohjeita.

Jos tämä ei auta, poista ohjain ja asenna se sitten uudelleen.

3. Luo uusi osio siirrettävälle tallennuslaitteellesi

Jos et ole koskaan aiemmin yhdistänyt kiintolevyä tietokoneeseen ja yrität yhdistää sitä ensimmäistä kertaa, kiintolevyä ei ehkä tunnisteta, koska et ole luonut osioita. Windowsin levynhallintatyökalu saattaa kuitenkin havaita sen. Tarkista siksi, löytääkö levynhallintatyökalu ulkoisen kiintolevyn.

Avaa Levynhallinta, siirry kohtaan Haku, kirjoita diskmgmt.MSc ja paina Enter. Jos Levynhallinta-ikkunan luettelosta löytyy ulkoinen asema, alusta se oikein, jotta se tulee näkyviin seuraavan kerran, kun liität sen tietokoneeseen.

Jos huomaat, että asemalla ei ole osiota tai sitä ei ole määritetty, alusta se ja luo siihen uusi osio.

4. Poista USB-selektiivinen keskeytysasetus käytöstä

Poista valinnaiset USB-jousitusasetukset käytöstä, jos yllä olevat menetelmät eivät toimi.

Avaa Virranhallinta-asetukset Ohjauspaneelista ja siirry kohtaan Virran lisäasetukset. Napsauta seuraavassa vaiheessa “Muuta suunnitelman asetuksia”.

Siirry sitten “Lisäasetukset” -kohtaan, etsi “USB-selektiivinen keskeytys” -asetus ja aseta se kohtaan “Ei käytössä”.

Napsauta “Käytä” ja viimeistele prosessi.

Voit myös poistaa ongelmalliset ohjaimet Laitehallinnan kautta. Toinen ratkaisu on vaihtaa irrotettavan tallennuslaitteen asemakirjain tai varmuuskopioida kaikki tärkeät tiedostot ja alustaa sitten myös ulkoinen kiintolevy. Kiintolevyosio Ohjelmisto.

5. Asenna ja alusta asema Levynhallinnassa

Sinun tulisi käyttää sisäistä levynhallintatyökalua tarkistaaksesi, onko asema offline-tilassa. Avaa Windows Search (Win + S) ja kirjoita Levynhallinta. Kun työkalu tulee näkyviin luetteloon, avaa se napsauttamalla sitä.

Sinun pitäisi nähdä kaikki liitetyt asemat luettelossa. Kohde, joka ei ole käytettävissä tietokoneessa, näkyy harmaalla. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ota käyttöön. Voit sitten alustaa aseman niin, että se näkyy Windowsin Resurssienhallinnassa.

Kokeile toista USB-porttia (tai toista tietokonetta)

USB-portissa saattaa olla ongelmia minkä tahansa laitteiston näyttämisessä. Useimmissa Kannettavissa ja pöytätietokoneissa on useita USB-portteja, ja yhden niistä pitäisi toimia jopa pahimmassa tapauksessa. Voit myös tarkistaa BIOSista, onko USB-portti poistettu käytöstä; Jos kyllä, ota se käyttöön.

7- Puhdista kiintolevy ja aloita alusta

Jos mikään ei toimi tietokoneellasi, paras vaihtoehto on muodostaa yhteys toiseen tietokoneeseen ja alustaa kiintolevy kyseisessä tietokoneessa. Kun olet valmis, liitä levy uudelleen tietokoneeseen, jota haluat käyttää.

8- Jos se ei vieläkään toimi, tämä menetelmä todennäköisesti ratkaisee ongelman

Ulkoisessa kiintolevyssä on todennäköisesti ongelma, jos yllä olevat menetelmät eivät ratkaise sitä. On parasta käyttää ajurin vahvistinta:

Linkki ohjelmiston lataukseen

On olemassa useita kolmannen osapuolen työkaluja, joiden avulla voit asentaa uusimmat ohjaimet automaattisesti Windows 10 -tietokoneellesi. Ammattimainen ohjainpäivitysohjelmisto on yksi tehokkaimmista vaihtoehdoista.

Sinun pitäisi alusta alkaen tietää, että ammattimainen työkalu helpottaa ajurien päivittämistä jopa aloittelijoille. Tarkemmin sanottuna tämä työkalu toimii automaattisesti löytääkseen vanhentuneet ohjaimet.

Jotkut yleisimmistä Windowsin virheistä ja vioista johtuvat vanhentuneista tai yhteensopimattomista ohjaimista. Ajantasaisen järjestelmän puute voi johtaa viiveisiin, järjestelmävirheisiin tai jopa BSoD:ihin.

Yhdistä vain järjestelmäsi Internetiin, avaa ohjelmisto alla olevan kuvan mukaisesti, napsauta “Skannaus” ja napsauta sitten “Päivitä”. Kaikkien Windows-ohjainten päivittäminen uusimpaan versioon on yhtä helppoa:

Mistä tiedän, tunnistaako Windows 11/10 ulkoisen kiintolevyn?

Ennen kuin aloitat, varmista, että Windows-tietokoneesi on optimoitu. Suorita laitteiston vianmääritys siirtymällä kohtaan Asetukset-sovellus > Päivitys ja suojaus > Vianmääritys > Laitteisto ja laitteet > Suorita vianmääritys.

Jos et löydä sitä, käynnistä laitteiston vianmääritys suorittamalla seuraava komento Windows Terminalissa.

msdt.exe -id DeviceDiagnostic

Kuinka voin korjata ulkoisen kiintolevyn, joka ei näytä tiedostoja?

Jos liitit juuri aseman, odota muutama sekunti, jotta Windows lataa kaiken. Jos kuitenkin jonkin aikaa on kulunut eikä tiedostoa ole, sinun tulee suorittaa OEM:n levytarkistusohjelmisto tai CHKDSK Windowsissa korjataksesi otsikko- tai taulukkovirheet.

Määritä asemakirjain kiintolevyn koon mukaan

Se ei näy File Explorerissa ennen kuin asemakirjain on määritetty kiintolevylle. Tämän saavuttamiseksi sinun on käytettävä Windowsin levytyökalua.

  • Kirjoita Windows Searchiin “levy” ja napsauta sitten “Luo ja alusta levyluettelo”.
  • Etsi haluamasi kiintolevy ja napsauta taltiota tai osiota hiiren kakkospainikkeella.
  • Valitse Vaihda asemakirjain ja polku.
  • Kun tämä on tehty, File Explorerin pitäisi tunnistaa se välittömästi.

Jos et näe yhtään taltiota ja kaikki näkyy levyn mustassa reunassa, levyä ei ole alustettu. Voit napsauttaa sitä hiiren kakkospainikkeella ja luoda osion kokoa säätämällä. Volyymit myös muotoillaan.

Kuinka voin korjata ulkoisen kiintolevyn, joka ei näytä tiedostoja?

Jos asema on tietokoneellasi, mutta et näe kuvia, tarkista, ovatko tiedostot piilotettuja. Voit ottaa Näytä piilotettu tiedosto -asetuksen käyttöön Resurssienhallinnassa.

Miksi ulkoinen kiintolevy katosi yhtäkkiä?

Tämä tapahtuu, kun yhteyttä ei ole määritetty oikein. Tarkista, onko USB-portti, johon asema on kytketty, löysällä. Jos näin on, tarvitset uuden kaapeliparin muodostaaksesi yhteyden tietokoneeseen. Jos näin ei tapahdu, kiintolevyssäsi voi olla ongelma, ja sinun on tarkistettava se.

Mihin SSD-tiedostoni katosivat?

Jos et poista kenttää SSD:ltä, se ei katoa automaattisesti. Tarkista, käytätkö ohjelmaa, joka siirtää tiedoston tältä asemalta toiseen paikkaan. Joissakin ulkoisissa asemissa on myös laitteistolukko, joka estää muutokset. Jos kyllä, ota se käyttöön.

Sisällysluettelo