Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Verkkoasetusten palauttaminen Windows 10:ssä

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Verkkoasetusten Palauttaminen Windows 10:ssä

Vaiheet ovat suoraviivaisia. Voit tehdä tämän Noudattamalla alla olevia ohjeita ja hakemalla sen mukaisesti.

  1. Valitse Windowsin Käynnistä-valikosta “Asetukset” ja napsauta sitten “Verkko ja Internet”.
  2. Varmista, että olet Windowsin Verkkotila-osiossa, valitsemalla vasemmalla olevasta luettelosta “Tila” ja vieritä hieman alaspäin nähdäksesi “Verkon nollaus”.
  3. Napsauta Nollaa verkko. Tässä osiossa näet tietoja Windowsin nollauksesta. Lue se ja napsauta Palauta nyt, jos olet varma, että prosessi jatkuu.
  4. Valitse avautuvasta ikkunasta “Kyllä”. Nollausprosessi alkaa ja tietokoneesi käynnistyy uudelleen.
  5. Saat varoitusviestin, jos tietokone yrittää käynnistyä uudelleen.
  6. Kun olet käynnistänyt tietokoneen uudelleen, huomaat, että Internet-yhteytesi ei ole aktiivinen. Tämä johtuu siitä, että verkkokorttisi on nollattu, eikä se voi enää ylläpitää aiempaa yhteyttä. Valitse verkkokuvake, etsi verkko, johon haluat muodostaa yhteyden uudelleen, ja napsauta Yhdistä.
  7. Jos TCP/IP-asetuksesi on asetettu automaattiselle tunnistukselle, verkkoyhteyden pitäisi tunnistaa sopivat verkkoasetukset ja muodostaa Internet-yhteys ilman ongelmia.

Mitä verkon nollaus tekee Windows 10:ssä?

Verkkoasetusten palauttamisen Windows 10:ssä pitäisi olla viimeinen keino. Kun aloitat verkon nollauksen, kaikki järjestelmääsi tällä hetkellä asennetut verkkosovittimet poistetaan ja asennetaan uudelleen.

Microsoft esitteli alun perin mahdollisuuden nollata verkko Windows 10 Anniversary Update -päivityksen (versio 1607) luomisen jälkeen, jotta käyttäjät voivat ratkaista nopeasti päivityksen jälkeen ilmenneet verkko-ongelmat. Tämä ratkaisu auttaa edelleen ihmisiä ratkaisemaan verkkoyhteysongelmia.

Verkon nollaus palauttaa myös järjestelmäsi verkkokomponenttien asetukset tehdasasetuksiin.

Nämä komponentit ovat seuraavat:
  • Winsock: Käyttöliittymä sovelluksille, jotka hallitsevat saapuvia ja lähteviä pyyntöjä Internetiin.
  • TCP/IP: tarkoittaa Siirron ohjausprotokolla / Internet Protocol ja sallii kaikkien tietokoneesi verkkolaitteiden kommunikoida Internetin kautta.

Muista kirjoittaa nämä muistiin, jos olet jo tehnyt mukautettuja asetuksia, sillä verkon nollaus poistaa kaikki nämä asetukset.

Useimmat ihmiset kuitenkin määrittävät nämä komponentit tunnistamaan asetukset automaattisesti, joten verkon nollaaminen ei yleensä aiheuta ongelmia.