Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Verkkotiedostojen jakamisen vianmääritys, miksi sisältöä ei jaeta

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Verkkotiedostojen jakamisen vianmääritys, miksi sisältöä ei jaeta

Ongelma tiedostojen jakamisessa Windows-verkossa, Windows-verkkopalvelun toimimattomuus, palomuurien estäminen tietokoneita muodostamasta yhteys ja virheellinen sisällön jakaminen.

Seuraa alla olevia ohjeita tarkistaaksesi tiedostojen jakamisongelman Windows-verkossa.

Nimeä jokainen tietokone oikein.

Varmista, että jokaisella Internetin tietokoneella on oma nimi ja että ne noudattavat Microsoftin nimeämissääntöjä ja -suosituksia. Esimerkiksi jokaisella Windows-verkon tietokoneella on oltava oma yksilöllinen merkkinsä.

Lisäksi tietokoneen nimeämisessä tulee kiinnittää huomiota sanan pituuteen, otsikon isoihin ja pieniin kirjaimiin sekä erikoismerkkien käyttöön. Vältä esimerkiksi välilyöntejä Tietokoneiden nimissä: Windows 98 ja Windowsin aiemmat versiot eivät tue tiedostojen jakamista tietokoneiden kanssa, jotka käyttävät välilyöntejä nimissään.

Nimeä työryhmä (tai toimialue) oikein.

Jokainen Windows-tietokone kuuluu työryhmään tai toimialueeseen. Kotiverkot ja pienet lähiverkot käyttävät työryhmiä, kun taas suuret yritysverkot käyttävät toimialueita. Varmista, että kaikki työryhmän tietokoneet käyttävät samaa työryhmän nimeä. Vaikka se on mahdollista Jaa Eri työryhmiin kuuluvien tietokoneiden väliset tiedostot ovat monimutkaisempia ja virhealttiimpia. Windows-pohjaisissa verkoissa sinun on myös varmistettava, että jokainen tietokone on kirjautunut sisään oikealla verkkotunnuksella.

Asenna TCP/IP mille tahansa tietokoneelle

TCP/IP on yleisin verkkoprotokolla Windowsin LAN-verkon määrittämiseen. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää NetBEUI- ja IPX/SPX-protokollia Jaa tiedostoja Windowsissa. Nämä protokollatyypit eivät kuitenkaan yleensä tarjoa TCP/IP:n lisäominaisuuksia. Niiden läsnäolo voi myös aiheuttaa verkolle erilaisia ​​teknisiä ongelmia. On erittäin Suositeltavaa asentaa TCP/IP jokaiseen tietokoneeseen ja poistaa NetBEUI ja IPX/SPX aina kun mahdollista.

Aseta oikea IP-osoite ja aliverkko

Kotiverkoissa ja muissa paikallisverkoissa, jotka käyttävät samaa reititintä tai yhdyskäytävätietokonetta, kaikkien tietokoneiden on toimittava samassa aliverkossa, ja jokaisella on oma yksilöllinen IP-osoite. Varmista ensin, että aliverkon peite on asetettu samaan arvoon kaikissa tietokoneissa. Kotiverkoissa aliverkon peite on yleensä asetettu arvoon 255.255.255.0. Varmista sitten, että jokaisella tietokoneella on yksilöllinen IP-osoite.

Varmista, että tiedostojen ja tulostimien jakaminen Microsoft Networksille on asennettu.

Tiedostojen ja tulostimien jakaminen Microsoft Networksille on Windows-verkkopalvelu. Tämä palvelu on otettava käyttöön verkkosovittimessa, jotta tietokone voi osallistua tiedostoon Jakaa. Siirry “Verkkosovittimen ominaisuudet” -osioon nähdäksesi, onko tämän palvelun nimi asennettujen kohteiden luettelossa ja onko sen vieressä oleva valintaruutu valittuna.

Poista palomuurit väliaikaisesti käytöstä

Internet-yhteyden palomuuri (ICF) -ominaisuus Windows XP -tietokoneissa häiritsee tiedostoa Jakaminen kahden tietokoneen välillä. Jokaisen verkossa olevan Windows XP -tietokoneen, joka haluaa jakaa tiedostoja muiden tietokoneiden kanssa, on varmistettava, että ICF-palvelu ei ole käynnissä. Kolmannen osapuolen palomuurituotteiden virheellinen määritys voi myös aiheuttaa häiriöitä jakamisprosessia. Voit tarkistaa tämän ongelman poistamalla palomuurisi väliaikaisesti käytöstä ja tarkistamalla, onko tiedostojen jakamisongelma ratkennut.

Varmista, että jaat tiedostosi oikein.

Varmista, että jaettu sisältö on määritetty oikein verkossa. Vähintään yhden jaetun verkon on määritettävä, että tiedostot jaetaan Windows-verkossa. Jaetut nimet, jotka päättyvät numeroihin $ ($), eivät näy jaettujen kansioiden luettelossa (vaikka ne ovat edelleen käytettävissä). Noudata Microsoftin suositusta jaetun sisällön nimeämisestä.

Sisällysluettelo