Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Videokuvaus vs. elokuvaus: keskeiset erot ja yhtäläisyydet

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Videokuvaus vs. elokuvaus: keskeiset erot ja yhtäläisyydet

Kun kuulee termin elokuvan, ensimmäisenä tulee mieleen videot, niin sanotut elokuvat, joita katsomme elokuvateatterissa. Mutta elokuvat ovat pohjimmiltaan videoita, ja eikö videon tekemisen taidetta kutsuta videografiaksi?

Mitä elokuva on ja miten se eroaa videokuvauksesta, varsinkin kun molempien taidemuotojen tuloksena on video, jonka joku voi katsoa?

Tämä artikkeli vastaa juuri tähän kysymykseen, ja sen tarkoituksena on auttaa ymmärtämään näiden kahden termin välisiä vivahteikkoja eroja ja sitä, kuinka erilaista molempien termien työ on.

Tämä termi viittaa luovan työn muotoon, jossa keskitytään tapahtuman raakojen hetkien vangitsemiseen ja jota tukevat laitteet, joiden tarkoituksena on saada materiaali näyttämään houkuttelevalta.

Nämä ovat videoita, jotka kuvataan yleensä ilman lisäsuodattimia, elokuvamaista valaistusta ja hienostunutta äänisuunnittelua.

Jokainen, joka katsoo tällaisen videon, ymmärtää, mitä siinä tapahtuu. Kuitenkin vain tapahtumaan osallistuvilla on emotionaalinen yhteys tapahtumaan tai tunteita materiaalia kohtaan, koska se antaa heille mahdollisuuden kokea hetki uudelleen.

Tällä termillä tarkoitettu säädös on eriytetympi. Kuvaamisessa on kyse yhdestä henkilöstä, niin sanotusta kameramiehestä.

Tämä luoja ottaa yhteyttä projektin johtajaan käyttääkseen Saatavilla olevia teknisiä työkaluja ja saadakseen kaiken irti käytettävissä olevista. Yleisimmin ja monimutkaisimmin ohjattuja laitteita ovat kamera ja niihin liittyvät linssit, äänijärjestelmät ja valaistus.

Jokainen elokuvallisesti luodun videon takana oleva päätös vaikuttaa yleisön käsitykseen ja tulkintaan kohtauksesta. Lopulta valinnat ja päätökset yhdistyvät tarinaksi.

Videokuvauksessa videokuvaaja on päärooli. Tämä henkilö voi kattaa koko tapahtuman itse. Voit kuitenkin myös koota pienen miehistön vangitaksesi lisäkulmia tai perspektiivejä.

Tehdyillä valaistuspäätöksillä ei pyritä saamaan materiaalista näyttämään Visuaalisesti houkuttelevalta, vaan pikemminkin varmistamaan, että yksityiskohdat eivät katoa hämärässä.

Kun kaikki tarvittavat leikkeet on tallennettu, videokuvaaja yleensä toimittaa asiakkaalle lopullisen editoidun projektin.

Kuten edellä mainittiin, kuvaaja on vastuussa teknisistä ja taiteellisista päätöksistä, mutta hän ei saa olla mukana jälkituotannossa. Useimmissa tapauksissa kameramies ei myöskään pidä fyysisesti kameraa kädessään.

Kuvaamisessa jokainen lopputyön otos tapahtuu ihanteellisissa tai suunnitelluissa olosuhteissa. Videon avulla lopputyö näyttää kuitenkin jokaisen pienen tiedon.

Yhteenvetona voidaan todeta, että videokuvauksessa käytetään pienempää tiimiä, jolla on karkeampi elokuvatyyli. Vain läsnä olevat voivat ymmärtää jokaisen vangitun hetken. Kamera-operaattori koostuu kokonaisesta tiimistä, jonka jokaiselle jäsenelle on annettu tehtävä, jota kameramies ohjaa. Lopputyössä hetket yhdistetään jälkituotantoon tunteiden herättämiseksi.