Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Viimeaikaiset FTC:n sovintoratkaisut Tapjoyn ja Flo:n kanssa osoittavat mahdollisia sääntelyn vastatuulia Applelle ja…

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Viimeaikaiset FTC-ratkaisut Tapjoyn ja Flo:n kanssa osoittavat mahdollisia sääntelyn vastatuulia Applelle ja…

FTC:n tällä viikolla julkaisema suostumusasetus koskee väitettyjä liittovaltion lakien rikkomuksia, jotka kieltävät mobiilipelisovelluksen TapJoy epäreilut tai petolliset toimet ja käytännöt. Erillinen sovintoratkaisu suositun digitaalisen terveyssovelluksen FloHealthin kanssa selvitti yhtiön epäsäännöllistä terveystietojen luovuttamista. Molemmat vertailut viittaavat mahdollisiin sääntelyn vastatuuleen Applelle ja Googlelle.

Tapjoy ylläpitää mobiilipelisovellusten mainosalustaa.

Kuten monet muut mobiilipelisovellukset, Tapjoy edistää sovelluksen sisäisten palkintojen (esim. virtuaalivaluutta) tarjoamista kuluttajille, jotka suorittavat toiminnon, kuten kyselyn. Kannustaakseen kuluttajia olemaan yhteydessä kolmansien osapuolien mainostajiin Tapjoy tarjoaa sovelluksen sisäisiä palkintoja tietyn määrän virtuaalivaluuttana, jota käytetään sovelluksen sisäisissä peleissä.

Kuluttajat ovat valittaneet siitä, että Tapjoy ei täytä kannustimiaan. Yritys ei onnistunut kannustamaan kuluttajia, jotka ottivat erilaisia ​​tarjouksia. Käyttäjillä, jotka yrittivät ottaa yhteyttä yritykseen kannustimien puutteen vuoksi, oli vaikeuksia löytää oikeaa tukea ongelmaan. Monet käyttäjät eivät koskaan saaneet palkintoa.

Nämä seikat huomioon ottaen komissio väittää ehdotuksessaan, että Tapjoy rikkoi FTC-lain 5 §:ää.

Tarkastellessaan tätä erityistä kysymystä FTC on myös tarkastellut kattavasti koko kuluttajaan vaikuttavaa ekosysteemiä ja on hahmotellut myönnetyssä luvassa seuraavat keskeiset huomiot.

1. FTC:n komissaari Rohit Chopra ja Rebecca Kelly Slaughter sanoivat tämän kommenteissaan

“Mobiilipelaamisen räjähdysmäinen kasvu on johtanut kasvavaan huoleen haitallisista käytännöistä, kuten laittomasta valvonnasta, pimeistä kuvioista ja huijaamisen helpottamisesta”, ja ehdotti

“Komission on tarkasteltava tarkasti nykypäivän peliportinvartijat, mukaan lukien sovelluskaupat ja mainosvälittäjät, Vastaanottaja estää kehittäjille ja pelaajille aiheutuvat vahingot.”

2. Komission jäsen huomautti myös tämän kommenteissaan

“Tapjoy ei ole ainoa kehittäjä, joka syrjäyttää alustan. Itse asiassa yritys on vähän vitsi Apple ja Google, mobiilipeliteollisuuden portinvartijavalaat. “Hallitsemalla hallitsevia sovelluskauppoja näillä yrityksillä on valtava valta valvoa veroja ja määräyksiä mobiilipeliteollisuudessa, joka tuotti jo lähes 70 miljardia dollaria vuodessa ennen pandemiaa.”

Tämän pitäisi huolestuttaa meitä kaikkia Portinvartijat voivat vahingoittaa kehittäjiä ja tukahduttaa innovaatiot. Selkein esimerkki on vuokravähennys: Apple ja Google veloittavat mobiilisovellusten kehittäjiltä alustallaan jopa 30 prosenttia myynnistä ja jopa estävät kehittäjiä välttämästä tätä veroa tarjoamalla vaihtoehtoisia maksujärjestelmiä.

Huomautukset viittaavat siihen, että Applen ja Googlen vallitsevat käytännöt periä korkeita maksuja ovat epäsuorasti saaneet jotkin kehittäjät jatkamaan aggressiivisia tulonhankintastrategioita, jotka eivät ole vaikuttaneet kuluttajien etuihin.

“Applen ja Googlen kovan verotuksen alaisena kehittäjät ovat joutuneet ottamaan käyttöön vaihtoehtoisia tuloutusmalleja, jotka perustuvat valvontaan, manipulointiin ja muihin haitallisiin käytäntöihin.”

Tarjoamalla alustan, joka yhdistää mainostajat, pelaajat ja pelien kehittäjät, Tapjoy antoi kehittäjille mahdollisuuden tuottaa mainostuloja, joita Apple ja Google eivät verota.

Tämän viikon sovinto FloHealthin kanssa, joka on suosittu hedelmällisyyden seurantasovellus yli 100 miljoonan kuluttajan naisille, korostaa samanlaisia ​​ongelmia, joissa sovelluksen valmistaja päätyi jakamaan kuluttajien tietosuojatietoja.

FloHealth jakoi käyttäjien terveystiedot kolmannen osapuolen data-analytiikkapalveluntarjoajien kanssa lupattuaan pitää nämä tiedot luottamuksellisina. Ei tiedetä, saiko Flo lisätuloja ja missä määrin jakamalla tietoja Facebookin ja Googlen analytiikkaosastojen kanssa.

Flo jakoi terveystietoja miljoonilta Flo Period & Ovulation Tracker -sovelluksensa käyttäjiltä kolmansille osapuolille, jotka tarjosivat sovellukselle markkinointi- ja analytiikkapalveluita, mukaan lukien Facebookin analytiikkadivisioona, Googlen analytiikkadivisioona, Googlen Fabric-palvelu, AppsFlyer ja Flurry.

FTC on myös antanut kuluttajille ohjeita terveyssovelluksista Vinkkejä yksityisyyden suojaamiseen Flo:n sovintolausunnon julkaisussa.

Sekä Apple että Google ovat äskettäin ryhtyneet toimiin vähentääkseen sovelluskehittäjien niin sanottua “verotusta”. Applen tapauksessa yritys alensi App Store -palkkioaan pienille kehittäjille.

Äskettäin esitelty Pienyritysohjelma Applelta vähennetty App Storessa komissio Korko nousee 15 prosenttiin kehittäjille, jotka tuottavat jopa miljoona dollaria kalenterivuodessa nettotuloja sovellusten myynnistä ja sovelluksen sisäisistä ostoksista.

Google seurasi Applen esimerkkiä ja ilmoitti ohjelman alentaakseen Android-alustan tilausten App Store -palkkion 15 prosenttiin.

Koska ainakin kaksi viidestä FTC:n komissaarista jakaa nämä näkemykset, tämä voi Mahdollisesti olla merkki sovelluskauppoja hallinnoiville teknologiajättiläisille nousevista sääntelyn vastatuulesta.

Useimpia digitaalisia terveys- ja kuntoilutarjouksia hallitaan myös näiden sovelluskaupan tilausten kautta. Kun digitaaliset hyvinvointiyritykset kasvattavat liikevaihtoaan tarjoamalla etävalvonta- ja konsultointipalveluita, on tärkeää, miten kaikki nämä asiat kehittyvät tulevina kuukausina tai vuosina.

Lähde: Liittovaltion rekisteri Ja FTC:n lehdistötiedote