Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Viisi vinkkiä myynnin lisäämiseen sisältömarkkinoinnin avulla

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Viisi vinkkiä myynnin lisäämiseen sisältömarkkinoinnin avulla

Koska minkä tahansa markkinointikampanjan perimmäinen tavoite on kasvattaa myyntiä, seuraavien seikkojen huomioon ottaminen johtaa sijoitetun pääoman tuotto- tai ROI.

1. Esittele tuotteesi

Jos videot ovat osa sisältömarkkinointistrategiaasi, niin kuin niiden kuuluukin olla, huomaat, että ne ovat täydellinen väline tuotteen esittelyyn. Ei ole parempaa tapaa innostaa ihmisiä kuin esitellä todellista tuotetta käytännössä. Tällaisten videomainosten on oltava mahdollisimman lyhyitä, koska useimmat kuluttajat viettävät vain vähän aikaa verkkovideoiden katseluun.

Mitä tulee sisällöntuotantoon, se riippuu siitä, kuinka tarkasti kehität strategioitasi. Auttaisi, jos käyttäisit aikaa myös yleisön pitämiseen verkkosivustollasi pidempään. Lukemalla muutaman ensimmäisen rivin tai katsomalla valokuvaa tai videota verkkosivustostasi, hän päättää, soveltutko hänen tarpeisiinsa vai et.

Yrityksen omistajana suosittelemme aina miettimään lahjaa yleisöllesi myynnin lisäämiseksi. Jos haluat myydä tuotteen, on parempi lähettää näyte yleisöllesi pienissä pakkauksissa. Tai esimerkiksi tarjoa ilmaisia ​​konsultaatioita, jos työskentelet palvelualalla. Sisältömarkkinoinnissa lahjat eivät ainoastaan ​​välitä läheisyyden tunnetta, vaan myös houkuttelevat yleisöä ja nopeuttavat tuotteiden ostoprosessia.

2. Valitse ja kerää käyttäjien luomaa sisältöä

Käytä sosiaalista mediaa ja sisältömarkkinointia rakentaaksesi yhteisöä brändisi ympärille. Täällä huomaat lisääntyvän positiivisen ja negatiivisen palautteen kohdeyleisöltäsi. Jos markkinointistrategiasi on oikea ja sisältösi tarjoaa todellista arvoa, suurin osa palautteesta on todennäköisesti positiivista.

Voit kerätä ja julkaista tämän käyttäjien luoman sisällön suosituksina tai suositteluina verkkosivustollasi ja lähettää linkkejä kolmansien osapuolten arvioihin tuotteistasi ja palveluistasi. Lopuksi, sosiaalisen median yleisöstäsi, kuten Instagramista, voi Mahdollisesti tulla brändisi suurin fani.

Omista osa verkkosivustostasi asiakaspalautteelle. Se, kuinka tyytyväisiä he ovat tuotteisiisi, kiinnittää muiden yleisöjen huomion kommenttiosiossa ja rohkaisee heitä ostamaan tuotteitasi. Asiakkaiden luoma sisältö lisää uskottavuutta ja lisää positiivista palautetta. Voit pyytää asiakkaitasi osoittamaan tyytyväisyytensä valokuvalla tai videolla. Ole hyvä ja jaa esimerkiksi kuva tuotteesta, jonka he ostivat sinulta verkkosivustollasi tai Sosiaalisessa verkostossa. Se on erittäin tehokas sisältömarkkinoinnissa ja tuotteidesi mainostamisessa.

3. Asenna soittopainikkeet

Sisällön jokaisessa osassa ei tarvitse olla soittopainiketta, varsinkin jos se näyttää liian mainostavalta. Usein on kuitenkin asennettava huomaamaton kutsupainike, joka ohjaa lukijan seuraavaan vaiheeseen. Jokaisella sisällöllä on oltava hyvin erityinen tarkoitus. Voit esimerkiksi julkaista verkkosivustolla artikkelin tulevasta tuotteesta tai palvelusta. Voit toivoa saavasi lisää tilaajia sähköpostilistallesi. Lisää selvästi näkyvä soittopainike sivun yläosaan, jotta lukijoiden ei tarvitse vierittää alaspäin löytääkseen sen.

4. Ilmoita yhteyshenkilöllesi

Brändeillä on joka vuosi yhä enemmän paineita tulla ajatusjohtajiksi alueellaan. Kouluttamalla yleisöäsi sisältösi avulla voit esitellä brändisi uskottavana brändinä. Loistava tapa kouluttaa yleisöäsi on auttaa heitä tutustumaan aiheeseen paremmin. Miljoonat ihmiset käyttävät Internetiä joka päivä etsiessään apua ja neuvoja. Sinulla on suuri etu, jos pystyt antamaan selkeitä ja tarkkoja vastauksia heidän kysymyksiinsä.

Yksi tärkeimmistä käyttäytymistekijöistä sisältömarkkinoinnissa ja hyvän sisällön tuottamisessa on kärsivällisyytesi ja yleisösi tai asiakkaisiisi kohdistuva huomio. Asetu aina yleisön asemaan ja kysy itseltäsi tämä kysymys: Käytänkö tätä tuotetta ostajana? Sopiiko se tarpeisiini ja makuuni? Ja yritä seurata tätä prosessia lisätäksesi myyntiä ja varmistaaksesi, että miellyttävä ja huoleton yleisö voi ostaa tuotteesi tai palvelusi.

5. Monipuolista sisältöäsi

Vaikka blogi ja sosiaalisen median päivitykset ovat edelleen tärkeitä, sisältömarkkinointi ei lopu tähän. Brändeillä on yhä enemmän paineita monipuolistaa sisältöstrategioitaan, kun ihmiset käyttävät ja kuluttavat heidän sisältöään yhä useammilla tavoilla. Sisältömarkkinointistrategia: Jotta voisit mennä yksinkertaisia ​​blogiviestejä pidemmälle, sinun tulee hyödyntää myös visuaalista mediaa, kuten videoita ja infografiikkaa.

viimeinen sana

He tietävät, että yleisö vierailee joskus eri verkkosivustoilla vastatakseen tarpeisiinsa. Yksi parhaista tavoista lisätä yleisön osallistumista on vastata heidän tarpeisiinsa täydellisen ja kattavan sisällön avulla. Käytössä on erilaisia ​​ohjekuvia, videoita, tuotevertailuja jne. Tai esimerkiksi voit auttaa sisältömarkkinoinnissa ja sisältöprosessissa luomalla tuoteoppaan ja kysymällä yleisöltä, miksi tuotteesi on yleisölle tärkeä.

Lisää myyntiä. Annatpa yleisöllesi ohjeita tuotteistasi tai annat tarpeeksi tietoa, se saa heidät tuntemaan olonsa arvostetuksi ja luottamaan yritykseesi, koska kunnioitat heidän makuaan ja tarpeitaan.

Sisällysluettelo