Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

World Press Photo Contestin voittajat; Vuoden 2023 kronikka kuvan mukaan

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: World Press Photo Contestin voittajat; Vuoden 2020 kronikka kuvan mukaan

Tämä kilpailu koskee ajankohtaisia ​​asioita, ympäristöä, yleisiä uutisia, pitkäaikaisia ​​projekteja, luontoa, muotokuvia ja urheiluuutisia.

World Press Photo Foundation julkisti vuoden 2021 kilpailun finalistit ja voittajat, joihin osallistui 45 valokuvaajaa 28 maasta. Kaikki valitut teokset ovat vaikuttavia, mutta niiden joukossa on kuvia, jotka ansaitsevat enemmän maailman lehdistön “Vuoden parhaan kuvan” tittelin.

World Press Photo Contestin tavoitteena on tunnustaa viime vuoden paras valokuvajournalismi ja palkita kuvia ja tarinoita kahdeksassa kategoriassa.

World Press Photo on riippumaton ja voittoa tavoittelematon säätiö, joka sijaitsee Amsterdamissa, Alankomaissa. Tämä vuonna 1955 perustettu säätiö tunnetaan maailman arvostetuimman ja suurimman vuotuisen valokuvauutiskilpailun isännöimisestä.

Vuonna 1955 viisi hollantilaista valokuvaajaa perustivat Worldpress Photon esittelemään valittuja uutisia ja dokumentaarisia kuvia valokuvaajille ympäri maailmaa. Tästä säätiöstä on tullut yksi tärkeimmistä dokumentti- ja uutisvalokuvauksen kilpailuista ja säätiöistä.

Tänä vuonna tähän kilpailuun osallistui 4 315 valokuvaajaa 130 maasta 74 470 kuvalla. Kilpailu järjestettiin kahdeksassa kategoriassa: ajankohtaiset asiat, ympäristö, yleisuutiset, pitkäaikaiset projektit, luonto, muotokuvat ja urheiluuutiset. Tämän kilpailun voittajat Julkistettiin 15. huhtikuuta.

World Press Photo of the Year -palkinnon mukana tulee viiden tuhannen euron rahapalkinto. Ehdokkaat kussakin kategoriassa julkaistaan ​​World Press Photo -verkkokokoelmassa ja niitä mainostetaan World Press Photo -käyttöjärjestelmässä. Ne ovat myös osa vuosittaista World Press Photo Exhibition -kiertuetta, ja ne ovat esillä World Press Photo Yearbookissa. Lisäksi ehdokkaat kutsutaan World Press Photo Festival 2021 -tapahtumaan.

Lopulta ensimmäisen sijan tässä osiossa vuoden 2021 “World Press” -kilpailussa sai kanadalainen valokuvaaja “Chris Dunon” valokuvasta, jonka otsikko on “Those jotka jäävät sankareiksi”.

”First Hug” -kuva voitti myös ensimmäisen julkisen uutissoolokuvan ja vuoden parhaan kuvan tittelin World Press Photo -kilpailussa.

Koronaviruksen puhkeamisen vuoksi World Press World Photo Contestin arvosteleminen tapahtui kokonaan verkossa, ja siihen osallistui seitsemän asiantuntijaraatia ja yleinen tuomaristo useissa istunnoissa kuuden viikon aikana.

(Klikkaa kuvia nähdäksesi ne täysikokoisina)

ensimmäinen halaus; World Press Photo of the Year -palkinnon voittaja

 • valokuvaaja : Mads Nissen
 • Valokuvaajan maa: Tanska
 • Sanomalehti: Politiikka/Panos-kuvat

Tämä oli ensimmäinen halaus, jonka Rosa koki viiteen kuukauteen. Maaliskuussa hoitokodit eri puolilla maata sulkivat ovensa kaikilta vierailijoilta estääkseen Covid-19:n leviämisen vaarantamasta vanhusten elämää. Brasiliassa miljoonia brasilialaisia ​​on estetty vierailemasta iäkkäiden sukulaistensa luona. Omaishoitajia on ohjeistettu pitämään fyysinen kontakti haavoittuvien ihmisten kanssa minimiin.

Yksinkertainen keksintö, nimeltään “halausverho”, antoi ihmisten halata toisiaan uudelleen. Uusi koronavirus ilmaantui ensimmäisen kerran Kiinan Wuhanissa loppuvuodesta 2019 ja alkoi levitä maailmanlaajuisesti tammikuussa 2020. Maaliskuun 11. päivänä Maailman terveysjärjestö julisti Covid-19-epidemian pandemiaksi. Tämä tauti leviää pääasiassa lähikontaktin ja hengityspisaroiden välityksellä ja voi olla hengenvaarallinen. Yli 70-vuotiaat ja sitä vanhemmat kuuluvat ryhmiin, joilla on suuri riski saada koronatartunta.

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro torjui väitteet koronaviruspandemian vakavuudesta ja viruksen aiheuttamasta vaarasta, neutraloi maatasolla toteutetut karanteenitoimenpiteet ja kannusti brasilialaisia ​​pysymään sitoutuneina talouden säilyttämiseen. Tästä syystä Brasilia päätti vuoden 2020 yhdellä maailman pahimmista ennätyksistä koronaviruksen torjunnassa. Virallisten tietojen mukaan siellä oli 7,7 miljoonaa koronatartuntaa ja 195 000 kuolemantapausta.

DR. Pew ja herra Hassan; Toinen sija nykyisessä kategoriassa

 • Valokuvaaja: Jeremy Lampin
 • Valokuvaajan maa: Ranska
 • Sanomalehti: Tuntematon

Marion, 24, joka kärsii metastasoituneesta syövästä, halaa 7-vuotiasta poikaansa Ethania terapiahevosen Pion edessä Selenen palliatiivisen hoidon osastolla Hospitalier de Calais’ssa Ranskassa 30.11.2020. Sen omistaja Hassan Bouchakur, hoitopiste, sanoo: “Pion kanssa yritämme palauttaa elämää, kun se on joillekin ohi, ja luoda mahdollisuuden taistella uudelleen. Näin voimme antaa energiaa potilaiden perheille ja hoitajille.”

Eläinavusteista hoitoa käytetään monilla kliinisillä alueilla, erityisesti psykologisessa hoidossa ja palliatiivisessa hoidossa. Eläimet näyttävät pystyvän vähentämään ahdistusta ja stressiä ja myötävaikuttamaan fyysisiin vaikutuksiin, kuten verenpaineen alentamiseen, sykkeen parantamiseen tai kivun hallintaan. Hoitoa eläinten avulla pidetään yhtenä keskeisistä hoitomenetelmistä, joka on ollut yleinen monissa maissa jo vuosia ja siihen lisätään joka päivä käyttöä ja tieteellistä panosta hoitoon. Eläinten hoito (eläinavusteinen hoito) ja laajemmin lemmikkieläinten ja ihmisten hoito tai lemmikkiterapia.

Monien tutkijoiden eri puolilla maailmaa tekemä laaja tutkimus osoittaa, että osa ihmisten emotionaalisista ongelmista ja psyykkisistä häiriöistä voidaan hoitaa eläinten avulla. Termiä “lemmikkiterapia” on käytetty psykologiassa ja psykiatriassa useiden vuosien ajan, ja sillä on fanejaan.

Mellakat Minneapolisissa George Floydin kuoleman jälkeen; Kolmas sija uutisosiossa

 • Valokuvaaja: John Minchillo
 • Valokuvaajan maa: Amerikka
 • Sanomalehti: Associated Press

George Floyd oli afrikkalainen amerikkalainen, joka kuoli, kun valkoinen poliisi nimeltä Derek Chauvin pidätti hänet Minneapolisissa. Tämä valkoinen poliisi painoi polveaan George Floydin kaulaan 9 minuutin ja 29 sekunnin ajan. Tämän tapauksen jälkeen monet suuret liikkeet, kuten “Black Lives Matter”, syntyivät protestoimaan amerikkalaisen poliisin väkivaltaista käyttäytymistä vastaan, erityisesti silloin, kun hän oli tekemisissä mustien ihmisten kanssa. Nämä mielenosoitukset levisivät nopeasti Yhdysvaltoihin ja ympäri maailmaa. Tässä kuvassa mielenosoittajat nostavat nyrkkinsä palavan pikaruokaravintolan edessä lähellä rautatieasemaa, jossa poliisit pidättivät George Floydin Minneapolisissa, Minnesotassa.

Pantanal palaa; Ykkössija ympäristö ja tarinat -kategoriassa

 • Valokuvaaja: Lalo de Almeida
 • Valokuvaajan maa: Brasilia
 • Sanomalehti: Folha de Sao Paulo

Pantanal on luonnonalueen nimi, joka on maailman suurin trooppinen kosteikko. Pantanalin kosteikon pinta-ala on noin 140 000 – 195 000 neliökilometriä. Tällä kosteikkoalueella on erilaisia ​​ekosysteemejä, joilla on erilaiset hydrologiset, geologiset ja ekologiset ominaisuudet. Tässä kuvassa palomiehet taistelevat leviävää tulipaloa vastaan ​​Pantanal Ranchilla São Francisco do Perigarassa, jossa asuu yksi Brasilian suurimmista hyasinttiaran (Anodorhynchus hyacinthus) populaatioista. Noin 92 % maatalousmaasta, joista suurin osa oli varattu suojeluun, tuhoutui tulipalossa. Tulipalot ovat tuhonneet Pantanalin alueesta noin 4,5 miljoonaa hehtaaria, ja vuosina 2000–2018 sen biomassasta hävisi 30 prosenttia ja pinta-alasta noin 22 kertaa.

Jemen, nälkä ja muut sodan haavat; Ensimmäinen sija nykyaikaisten aiheiden kategoriassa

 • Valokuvaaja: Pablo Tosco
 • Valokuvaajan maa: Argentiina
 • Sanomalehti: Tuntematon

Fatemeh ja hänen poikansa valmistautuvat kalastusmatkalle veneellä Amiranlahdella Jemenissä. Fatimalla on yhdeksän lasta. Hän saa elantonsa kalastuksesta kattaakseen kulut. Hänen kylänsä tuhoutui Jemenin aseellisessa konfliktissa, mutta Fatima käytti kalamyynnistä ansaitsemansa rahat ostaakseen veneen ja jatkaakseen elämäänsä. Houthi-kapinallisten ja Saudi-Arabian johtaman arabiliiton välinen konflikti alkoi vuonna 2014 ja johti siihen, mitä UNICEF kutsui maailman suurimmaksi humanitaariseksi kriisiksi.

kyyhkyset pandemian aikana; Ensimmäinen paikka luonnossa ja tarinoissa

 • Valokuvaaja: Jasper vieras
 • Valokuvaajan maa: Alankomaat
 • Sanomalehti: Tuntematon

Tässä kuvassa valokuvaajan tytär Merle istui parvekkeella ennen kuin astui taloon, koska kyyhkynen tuli häntä kohti ja peitti hänen kasvonsa pelosta. Kun hän yritti olla katsomatta kyyhkyseen, hän yhtäkkiä näki sen istuvan parvekkeen kaiteella. “Piilotin hymyni kameran taakse ja yritin rauhoittaa häntä sanomalla, että kyyhkynen ei satuta sinua”, sanoo Jasper Guest. Tyttäreni kertoi minulle, että hän luuli, että kyyhkynen yritti hyökätä hänen kimppuunsa. Mutta tiedän, että kyyhkyset palaavat aina asuinpaikkaamme, ja toivon, että tyttäreni pikkuhiljaa kommunikoi heidän kanssaan, ei niin paljon kuin minä, mutta hyvin.

Merileijona peli naamiolla; Ykkössija ympäristöosastolla

 • Valokuvaaja: Ralph Pace
 • Valokuvaajan maa: Amerikka
 • Sanomalehti: Tuntematon

Kalifornian merileijonat (Zalophus californianus) ovat leikkisiä eläimiä, jotka ovat kotoisin Länsi-Pohjois-Amerikasta. Kalifornian karanteenin alkaessa luonnonkauniista paikasta, jossa on runsaasti villieläimiä, on tullut kuuluisia paikallisista matkoista. Utelias kalifornialainen merileijona ui kohti kasvonaamaria aallonmurtajan sukelluspaikalla Montereyssa, Kaliforniassa.

Orjien vapauden muistomerkki; Ehdolla World Press Photo of the Year -palkinnon saajaksi

 • Valokuvaaja: Evelyn Hockstein
 • Valokuvaajan maa: Yhdysvallat
 • Sanomalehti: Washington Post

Emansipaatiomonumentti kuvaa Lincolnia pitelemässä vapautusjulistusta toisessa kädessä ja asettamassa toista mustaan ​​miehen pään päälle, joka polvistuu arkussa jalkojensa juureen. Kriitikot väittävät, että patsas on paternalistinen, mutta halventava kuvaessaan mustia amerikkalaisia, eikä se heijasta mustien roolia heidän vapaudessaan.

Ne, jotka vastustavat tämän rakennuksen poistamista, uskovat, että tämä on myönteinen kuva ihmisten vapautumisesta orjuudesta ja että tällaisten rakennusten poistaminen voi merkitä historian pyyhkimistä. Patsaan poistamispyrkimykset alkavat eri puolilla maata vaativien pyyntöjen repiä alas konfederaation kenraalien monumentteja.

Toiminta, joka sai erityisen tervetulleeksi Black Lives Matter -liikkeen aktivistit, jotka pitivät konfederaatiota ja muita monumentteja muistuttavana sortavasta historiasta. He haluavat rehellisemmän kuvauksen Amerikan historiasta. Ennen mielenosoitusta viranomaiset olivat pystyttäneet esteitä Vapauden muistomerkin ympärille. Asukkaat kiinnittivät aidalle muistiinpanoja ja ilmaisivat mielipiteensä.

Muistomerkin luokse kokoontui 25. kesäkuuta noin sata ihmistä keskustelemaan sen merkityksestä. Helmikuussa 2021 kongressin jäsen Eleanor Holmes Norton esitteli uudelleen Yhdysvaltain kongressissa lain, joka poistaisi patsaan ja siirtäisi sen museoon.

Näiden tapahtumien jälkeen Emancipation Memorial -patsas poistettiin Amerikan vanhimmasta julkisesta puistosta. Tämä patsas, joka tunnetaan myös nimellä Slave Emancipation Group tai Freedman’s Memorial, pystytettiin Boston Common Parkiin vuonna 1879.

Jotkut ihmiset pitivät tätä patsasta symbolina mustasta miehestä, joka murtui kätensä kahleista ja nousi seisomaan. Historian toisella puolella ihmiset, erityisesti mustat, uskoivat, että tämä patsas oli tehty ikään kuin tämä mies polvistui valkoisen pelastajansa Abraham Lincolnin edessä.

Pelasta kirahvi tulvilta Länsi-Keniassa; Ensimmäinen sija luontosarjassa.

 • Valokuvaaja: Amy Vitale
 • Valokuvaajan maa: Amerikka
 • Sanomalehti: Uutistoimisto CNN

Kirahvi siirretään tulvivalta saarelta Länsi-Keniassa suojaiseen paikkaan. Rothschild-kirahvit ovat pohjoisten kirahvien alalaji ja niitä pidetään uhanalaisina. Longchamp Island oli aikoinaan niemimaa. Viimeisen Vuosikymmenen aikana Baringo-järven laajeneminen on aiheuttanut käsivarren katoamisen ja saaren muodostumisen. Lisäksi vuoden 2019 rankkasateet aiheuttivat lisää tulvia ja johti yhdeksän loukkuun jääneeseen kirahviin.

Tietenkin nämä 9 Rothschild-kirahvia, jotka olivat hukkumisvaarassa, lopulta pelastettiin ympäristöjärjestön toimesta useita kuukausia kestäneen projektin muodossa ja tuotiin turvallisemmalle rannalle. Nämä kirahvit asuivat myös Lunigaron saarella Baringo-järvellä. Järven ympärillä nouseva vedenpinta ja veden alle jäävä maa uhkasivat näiden eläinten selviytymistä.

Lähdetään kotoa vuoristoisesta Karabaghista; Ehdolla World Press Photo of the Year -palkinnon saajaksi

 • Valokuvaaja: Valeri Melnikov
 • Valokuvaajan maa: Venäjä
 • Sanomalehti: sputnik

Azerbaidžanin ja Armenian välinen konflikti kiistanalaisen Karabaghin alueesta jatkui syyskuussa 2020 30 vuoden tauon jälkeen. Sota kiihtyi Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen vuonna 1991 ja kesti tulitaukoon vuonna 1994. Kun Neuvostoliitto romahti 1080-luvun lopulla, etniset armenialaiset käyttivät hyväkseen valtatyhjiötä ja äänestivät Azerbaidžaniin kuuluvan Vuoristo-Karabahin puolesta. liittyä Armeniaan.

Tämän maan omistussodassa menehtyi yli kaksikymmentä tuhatta ihmistä ja miljoona ihmistä joutui jättämään kotinsa. Voittajaarmenialaiset julistivat itsenäiseksi valtioksi ja ajoivat noin kahdeksansataatuhatta azerbaidžanilaista maanpakoon. Viimeisten 30 vuoden aikana Vuoristo-Karabahin tilanteen ratkaisemiseksi on tehty vain vähän ja sotilaalliset konfliktit ovat jatkuneet osapuolten välillä.

Rajakonflikti heinäkuussa 2020 sai aikaan laajat mielenosoitukset Azerbaidžanin pääkaupungissa Bakussa, ja tuhannet mielenosoittajat vaativat sotaa maan ja Armenian välillä. Syyskuun 27. päivänä kuuluisassa Karabahin sodassa puhkesi jälleen yhteenottoja, ja molemmat osapuolet syyttivät sitä pääsyynä. Yhteenotot jatkuivat marraskuun 9. päivään, ja alueella oli pahin konflikti sitten vuoden 1990.

Venäjän välittämällä ratkaisulla Azerbaidžan sai takaisin 1990-luvulla menetetyt alueet; Mutta alueen pääkaupunki Stepanakert joutui Armenian hallintaan. Vaikka sota on ohi, sovinnonteko tulee olemaan vaikeaa armenialaisille, jotka tuntevat menettäneensä kotimaansa, ja azerbaidžanilaisille, jotka ovat palanneet sota-alueille.

Heinäsirkkatartuntojen torjunta Itä-Afrikassa; Ehdolla World Press Photo of the Year -palkinnon saajaksi

 • Valokuvaaja: Louis Tatu
 • Valokuvaajan maa: Espanja
 • Sanomalehti: Washington Post

Vuoden 2020 alussa Keniassa koettiin pahin heinäsirkkarutto 70 vuoteen. Monet heinäsirkat muuttivat Arabian niemimaalta Etiopiaan ja Somaliaan kesällä 2019. Jatkuva lisääntymismenestys yhdistettynä rankkasateisiin ja harvinaiseen loppukauden myrskyyn joulukuussa 2019 laukaisi uuden lisääntymishäiriön.

Heinäsirkat hyökkäsivät Keniaan ja muihin Itä-Afrikan maihin etsimään ruokaa ja tunkeutuivat uusille alueille. Aavikon heinäsirkat ovat ehkä kaikkein tuhoisimpia heinäsirkkatuholaisia; Koska näiden heinäsirkkojen parvet voivat kulkea pitkiä matkoja suurilla nopeuksilla, jopa 150 kilometriä päivässä. Näitä heinäsirkkoja voi olla 40–80 miljoonaa neliökilometriä kohden.

Jokainen heinäsirkka voi syödä painonsa kasveissa joka päivä. Pariisin kokoinen heinäsirkkaparvi voi syödä saman määrän ruokaa päivässä kuin puolet Ranskan väestöstä. Ympäristöolosuhteista riippuen heinäsirkat elävät kahdesta viiteen sukupolvea vuodessa. Kuivissa paikoissa ne kerääntyvät jäljellä oleviin maatiloihin. Pitkään jatkunut kostea sää, joka luo kostean maaperän kutulle ja runsaalle ravinnolle, kannustaa lisääntymään ja kasvattamaan suuria karjoja, jotka liikkuvat etsimässä ruokaa ja karua viljelymaata.

Jo ennen tämän epidemian puhkeamista lähes 20 miljoonaa ihmistä Itä-Afrikan alueella kohtasi korkean elintarviketurvan puutteen ja olivat alttiina ajoittain kuivuudelle ja tulville. Covid-19-rajoitukset alueella ovat hidastaneet ponnisteluja heinäsirkkaruton torjumiseksi häiritsemällä torjunta-aineiden toimitusketjuja. Heinäsirkat lisääntyvät niin nopeasti, että niiden populaation odotetaan kasvavan 400-kertaiseksi tämän vuoden kesäkuuhun mennessä.

The Secret Weapons Room Las Vegasissa; Ensimmäinen paikka muotokuvissa

 • Valokuvaaja: Gabriel Galimberti
 • Valokuvaajan maa: Amerikka
 • Sanomalehti: Tuntematon

Tässä kuvassa Robert Baldwin Jr. seisoo salaisessa asehuoneessaan yksisuuntaisen peilin takana kotonaan Las Vegasissa, Nevadassa, Yhdysvalloissa. Hänen vaimonsa Tori istuu pöydän takana ja työskentelee kannettavalla tietokoneella. Kuuden vuoden ikäisenä Robert sai isältään ensimmäisen aseensa, 22-kaliiperisen kiväärin. ”Haluan antaa itselleni aseen juhliakseni tärkeitä hetkiä, kuten joulua tai syntymäpäivääni”, hän sanoo. Se on perheen perinne. Kun hän oli kuusivuotias, hänen isänsä, annettuaan hänelle kaliiperikiväärin, opetti hänelle sen käytön. “Hän ampui huvikseen”, Robert sanoo isästään. Hän oli metsästäjä ja halusi olla seurassani luodakseen hänen kanssaan erityisen siteen, ja hän onnistui.”

Mies loukkaantui räjähdyksen jälkeen Beirutin satamassa; Ehdolla World Press Photo of the Year -palkinnon saajaksi

 • Valokuvaaja: Lorenzo Tognoli
 • Valokuvaajan maa: Italia
 • Sanomalehti: Washington Post

Noin kello kuudelta illalla 4. elokuuta yli 2 750 tonnin tiheän ammoniumnitraatin aiheuttama massiivinen räjähdys ravisteli Libanonin pääkaupunkia Beirutissa. Tämä räjähdysaine varastoitiin ja varastoitiin satamassa olevaan varastoon. Tämä räjähdys, jonka mitat olivat 3,3 Richterin asteikolla, vaurioitti tai tuhosi noin 6 000 rakennusta, tappoi ainakin 190 ihmistä, loukkaantui 6 000 ja joutui siirtymään noin 300 000 ihmiseen. Noin satatuhatta ihmistä asui kilometrin säteellä Anbarista.

Ammoniumnitraatti oli peräisin aluksesta, jonka omistaja takavarikoi ja hylkäsi vuonna 2012 lastaus- ja muiden maksujen maksamatta jättämisen vuoksi. Tulliviranomaiset kirjoittivat libanonilaisille tuomioistuimille vähintään kuusi kertaa vuosina 2014–2017 ja kysyivät, mitä tehdä tälle määrälle räjähdettä; Materiaalit säilytettiin varastossa huonolla säällä.

Ei ole selvää, mikä aiheutti räjähdyksen, mutta näiden materiaalien saastuminen muilla materiaaleilla kuljetuksen tai varastoinnin aikana on todennäköisesti syy. Monille kansalaisille tämä tapaus on merkki maan nykyisistä ongelmista; Se tarkoittaa hallituksen epäonnistumista, väärinkäytöksiä ja korruptiota. Räjähdyksen jälkeisinä päivinä kymmenet tuhannet mielenosoittajat täyttivät Beirutin keskustan kadut. Jotkut heistä ottivat yhteen turvallisuusjoukkojen kanssa ja valtasivat hallituksen rakennuksia. Nämä toimet olivat protesti poliittista järjestelmää vastaan, joka ei libanonilaisten mukaan halua ratkaista maan ongelmia.

Sakhawood; Ensimmäinen sija päivittäisten painosten kategoriassa

 • Valokuvaaja: Aleksei Vasiliev
 • Valokuvaajan maa: Venäjä
 • Sanomalehti: Tuntematon

Tässä kuvassa kaksoset Simon ja Stefan esittävät Dolganchaa, legendaarisia suoolentoja, elokuvassa “The Old Beyberikeen With Five Gows” Sakhassa, Venäjällä. Tämä on hänen ensimmäinen roolinsa elokuvassa.

Sisällysluettelo