Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

X hidasti liikennettä tiettyihin verkkosivustoihin; perääntyy mellakan jälkeen

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: X hidasti liikennettä valittuihin verkkosivustoihin; perääntyy mellakan jälkeen

Kuva: Bluecat_stock / Shutterstock.com

X:n, joka tunnettiin aiemmin nimellä Twitter, epäillään tukahduttaneen verkkoliikennettä tietyille sivustoille, jotka ovat aiemmin saaneet vihan sen omistajalle Elon Muskille, mukaan lukien The New York Times, Instagram, Facebook, Bluesky, Threads, Reuters ja Substack.

Tämä Muskin liike on herättänyt keskustelua alustan mahdollisesta vallan väärinkäytöstä ja sen Vaikutuksista tiedonvapauteen ja terveeseen verkkokilpailuun.

Kiista syntyi, kun käyttäjät, jotka yrittivät päästä useille verkkosivustoille X:n kautta, kohtasivat epätavallisen noin viiden sekunnin viiveen ennen kuin verkkosivut latautuivat. Tämä laskettu viive verkkosivustoille pääsyssä herättää huolta siitä, että alusta saattaa Mahdollisesti manipuloida verkkoliikennettä mainostulojen ja käyttäjien sitoutumisen vahingoittamiseksi. Viiveet, olivatpa ne kuinka lyhyitä tahansa, voivat saada käyttäjät kärsimättömiksi ja jättämään sivun, mikä vahingoittaa sivuston liikennettä ja tuottoa.

Tahallinen kuristus näytti kohdistuvan Muskin kuviteltuihin kilpailijoihin. Samaan aikaan suuret uutisorganisaatiot, kuten YouTube ja Fox News, pysyivät ennallaan, mikä lisäsi epäilyjä, että hidastuminen perustui henkilökohtaisiin ennakkoluuloihin eikä teknologiseen välttämättömyyteen.

“Vaikka emme tiedä syitä tämän viivästyksen soveltamiseen, olisimme huolissamme uutisorganisaatioihin kohdistetusta painostuksesta epäselvistä syistä”, sanoi The Timesin tiedottaja Charlie Stadtlander. Washington Post.

Elon Musk säätelee alustaa henkilökohtaisten ideoidensa mukaan. | Kuva: Phil Pasquini / Shutterstock.com

“Kirjoittajat eivät voi rakentaa kestäviä yrityksiä, jos heidän yhteytensä yleisöön riippuu epäluotettavista alustoista, jotka ovat osoittaneet olevansa halukkaita tekemään muutoksia, jotka ovat vihamielisiä niitä käyttäville ihmisille”, sanoivat Substackin perustajat Chris Bet, Hamish McKenzie ja Jairaj Sethi lausunnossaan. .

Elon Musk ei ole vielä antanut vastausta näiden väitteiden kumoamiseksi. Tämä tapaus on viimeisin esimerkki laajemmasta haasteesta, joka liittyy sosiaalisen median alustojen valtavaan voimaan, jolloin alustan omistajat voivat muokata verkkokertomuksia ja mahdollisesti tukahduttaa eriävät äänet.

Techcrunchin mukaanX aloitti prosessin kääntämisen vastareaktion jälkeen.

Kaikki ei ole hyvin alustalla, koska Elon Musk otti Twitterin haltuunsa. Ansaitakseen enemmän rahaa Elon lanseerasi Twitter Blue -tilauspalvelun, joka antaa tilaajille enemmän hallintaa. Twitter on myös alkanut poistaa vahvistettuja valintamerkkejä tileiltä, ​​jotka kieltäytyivät maksamasta.

Elon ilmoitti myös päivitetystä API-käytännöstä, jossa on kolmikerroksinen rakenne. Näyttää siltä, ​​​​että Elon Musk säätelee esityslistaansa. Herää kysymys, kuinka paljon alustan omistajien tulisi vaikuttaa verkkokeskusteluun, varsinkin kun tällaiset toimet voivat vahingoittaa erilaisia ​​näkökulmia ja digitaalisen ekosysteemin yleistä terveyttä.

Monti ransomware -jengi esittelee uusia taktiikoita ja muunnelmia