Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Xiaomi on lisännyt matkapuhelimiinsa maanjäristysvaroitusjärjestelmän

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Xiaomi on lisännyt matkapuhelimiinsa maanjäristysvaroitusjärjestelmän

Rekisterin mukaan Median mukaan Xiaomi lisäsi äskettäin älypuhelimiinsa maanjäristysvaroitusjärjestelmän. Indonesia on alkanut lisätä tämän ominaisuuden Xiaomi-puhelimiin kokeiluvaiheessa. Maanjäristysvaroitusjärjestelmä on Xiaomin ja Kiinan ja Indonesian viranomaisten yhteistyön tulos.

Xiaomi-järjestelmä, nimeltään EEW (Earthquake Early Warning), on saatavilla laitteissa, joissa on MIUI-käyttöliittymän versiot 12, 12.5 tai 13, ja se antaa “lähesvärähtelyä” Indonesian käyttäjille, jotka ovat aktivoineet tämän toiminnon. Varoittaa.

Xiaomi, joka on nykyään yksi maailman suurimmista älypuhelinvalmistajista, jolla on paljon käyttäjiä, erityisesti Iranissa, väittää, että EEW-järjestelmä tarjoaa “hälytysajan muutamasta sekunnista kymmeniin sekunteihin” tarkistamalla sähköajoneuvojen nopeuden. ennen kuin toisioaalto saapuu.

Näiden sähköaaltojen nopeus on luonnollisesti paljon suurempi kuin maanjäristyksen toisioaaltojen.

Esimerkki maanjäristysvaroitusjärjestelmästä Xiaomi-puhelimissa

Maanjäristysvyöhykkeillä asuvat käyttäjät saavat visuaalisia ja äänihälytyksiä laitteilleen. EEW-järjestelmän visuaalinen huomio sisältää maanjäristyksen voimakkuuden, arvioidun saapumisajan ja lähestyvän maanjäristyksen voimakkuuden.

EEW-palvelu näyttää varoituksia vain neljän tai useamman maanjäristyksen sattuessa muokatun Mercallin magnitudiasteikon perusteella. Indonesia on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista, ja tässä maassa tapahtuu yleensä pieniä maanjäristyksiä.

Lisäksi Indonesian sijainnin vuoksi Tyynen valtameren seismisellä vyöhykkeellä tämän maan asukkaat todistavat jatkuvasti vakavia maanjäristyksiä.

Yhdysvaltain geologisen tutkimuskeskuksen mukaan Indonesiassa tapahtui yli 150 maanjäristystä, joiden voimakkuus oli suurempi kuin seitsemän magnitudia vuosina 1901–2019. Indonesiassa tapahtui keskimäärin suuri maanjäristys yhdeksän kuukauden välein. Tällaiset maanjäristykset ovat samoja maanjäristyksiä, jotka vaikuttavat maailman uutismediaan ja aiheuttavat vakavia inhimillisiä ja Taloudellisia menetyksiä.

Xiaomin maanjäristyshälytysjärjestelmä on tällä hetkellä saatavilla Indonesiassa.

Xiaomi kehitti Xiaomi EEW -järjestelmän yhteistyössä Kiinan Chengdussa sijaitsevan Care-Life Instituten (ICL) ja Indonesian meteorologisen, ilmasto- ja geofysiikan viraston (BMKG) kanssa.

Kiinan tiede- ja teknologiaministeriön rahoittama ICL aloitti maanjäristysten havaitsemistekniikan parissa vuonna 2008. Virasto ilmoitti lähettäneensä 65 tuhoisaa maanjäristysvaroitusta Kiinan asukkaille “ilman vääriä hälytyksiä”. Yli kymmenen vuotta seismisen havaitsemistekniikan kehittämisen aloittamisen jälkeen ICL teki yhteistyötä BMKG:n kanssa järjestelmän tuomiseksi Indonesiaan.

Järjestelmä toimii Kiinassa vaatimalla, että käyttäjä asentaa ensin erikoisohjelmiston, kuten US Emergency Distribution System -järjestelmän.

Maanjäristysvaroitus lähetetään sitten käyttäjälle Internetin kautta. ICL pystyi varustamaan 13 kiinalaista kaupunkia Sichuanissa maanjäristysvaroitusjärjestelmällä.

Indonesialainen ICL-teknologian versio vie kaiken uudelle tasolle yhteistyön Xiaomin kanssa.

Indonesia on toinen maa, joka isännöi EEW:tä, mutta on ensimmäinen, joka käyttää tätä tekniikkaa matkapuhelimissa.

Olemme jo nähneet vastaavien järjestelmien kehittämisen maanjäristysten ja muiden luonnonkatastrofien varalta. Vuonna 2016 Kalifornian yliopiston Berkeleyn ja Deutsche Telekomin kehittämä sovellus käytti älypuhelimien kiihtyvyysmittaria seismisen toiminnan havaitsemiseen ja käyttäjien varoittamiseen.

MyShake-niminen sovellus herätti ristiriitaisia ​​reaktioita. Käyttäjät ovat toistuvasti sanoneet, että MyShake kuluttaa paljon virtaa, näyttää usein hälytyksiä ja joskus ei anna hälytyksiä. MyShaken kehittäjät totesivat nimenomaisesti, että heidän Sovelluksensa ei voi korvata perinteisiä seismisi verkkoja.

Xiaomin EEW-tekniikka puolestaan ​​perustuu näihin perinteisiin järjestelmiin.

Xiaomi sanoi, että kun EEW on aktivoitu puhelimessa, seismologinen organisaatio havaitsee maanjäristyksen tapahtuneen, se jakaa ensimmäiset varoitustiedot Xiaomin palvelimille erillisen kanavan kautta. Xiaomi tarjoaa nämä tiedot käyttäjien saataville.