Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

X:n tietopolitiikka tekoälyn kouluttamiseksi näyttää olevan askel väärään suuntaan

Huomaa: Seuraava artikkeli auttaa sinua: X:n tietokäytäntö tekoälyn harjoittamiseen näyttää olevan askel väärään suuntaan

Kuva: Bluecat_stock / Shutterstock.com

X, entinen Twitter, päivitti äskettäin tietosuojakäytäntöään ja ilmoitti käyttäjille, että yritys aikoo käyttää käyttäjiltä keräämiään tietoja ja muita julkisesti saatavilla olevia tietoja koneoppimis- ja tekoälymalliensa kouluttamiseen.

Uutinen tulee pian toisen päivityksen jälkeen X:n tietosuojakäytäntö Käyttäjille tiedotetaan, että biometrisiä tietoja sekä käyttäjien ammatti- ja koulutushistoriaa kerätään nyt.

Julkisten tietojen käyttäminen tekoälymallien kouluttamiseen ei ole mitään uutta. Merkittävin esimerkki on ChatGPT-kehittäjä OpenAI, joka tekee saman GPT 3.5- ja GPT 4 AI -malleissaan. OpenAI on kuitenkin oppinut aiemmista virheistä ja lisensoinut ainakin osan tietojoukostaan ​​välttääkseen tulevia tekijänoikeusrikkomuksia.

Vaikka julkisesti saatavilla oleva data on vapaasti kaikkien saatavilla, tekoäly- ja ML-mallien harjoittelu sisältää haasteita, joita voi olla vaikea ratkaista. Koska X:ssä on jo tapahtunut muutoksia Elon Muskin kiistanalaisen 44 miljardin dollarin haltuunoton jälkeen, tiedon kerääminen ja sen käyttäminen tekoälymallien kouluttamiseen ei ehkä ole paras tapa edetä.

Lue myös: Apple iPhone 15 julkaistaan ​​ensi viikolla: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mitä X:n uusi tietosuojakäytäntö sanoo?

Kaikki alkoi, kun X muutti tietosuojakäytäntöään ilmoittaakseen käyttäjille, että se laajentaa käyttäjiltä keräämiensä tietojen määrää “biometrisiin tietoihin” ja “työhistoriaan”, kuten ensimmäisenä havaitsi. Bloomberg.

Päivitetty tietosuojakäytäntö sanoo biometrisista tiedoista seuraavasti. Huomaa, että käytäntö ei kerro yksityiskohtia siitä, minkä tyyppisiä biometrisiä tietoja X kerää ja miten.

Suostumuksenne perusteella voimme kerätä ja käyttää biometrisiä tietojasi turvallisuus- ja tunnistamistarkoituksiin.

Tämä ei myöskään sisällä sitä, miksi X haluaisi nämä tiedot, mutta yksi mahdollisuus voisi olla salasanattomat kirjautumiset. Alusta aikoo myös ottaa käyttöön Passkeys-tuen, jonka avulla käyttäjät voivat kirjautua tililleen laitteensa sormenjälkitunnistimella, kasvojentunnistuksella tai PIN-koodilla. Se on jo herättänyt huolenaiheita käyttäjien keskuudessa.

X alkaa pian kerätä biometrisiä tietojasi. | Kuva: Trismegist san / Shutterstock.com

Ja tässä on, mitä X kerää sinusta hakemuksista, suosituksista ja urahistoriastasi yleensä.

Voimme kerätä ja käyttää henkilötietojasi (esim. työhistoriaasi, koulutushistoriaasi, työmieltymyksiäsi, taitojasi ja kykyjäsi, työnhakutoimintaa ja sitoutumistasi jne.) suositellaksemme sinulle mahdollisia työpaikkoja ja ilmoittaaksemme sinulle, kun haet mahdollisille työnantajille työnantajat voivat löytää mahdollisia ehdokkaita ja näyttää sinulle osuvampia mainoksia.

Pian tämän jälkeen Alex Ivanovs putosi Pinottava päiväkirja Löysin toisen käytäntömuutoksen osiosta 2.1, jossa sanotaan:

Saatamme käyttää keräämiämme tietoja ja julkisesti saatavilla olevia tietoja koneoppimis- tai tekoälymalliemme kouluttamiseen tässä käytännössä määriteltyihin Tarkoituksiin.

Hän viittasi myös twiittiin (jota kutsutaan nyt viestiksi), jossa Elon pyytää toimittajia pääsemään suoraan X:ään, jotta sitä voidaan edelleen käyttää hänen (ja hänen tyttäriensä) mallien kouluttamiseen.

Tämä uusi käytäntö, jota kutsutaan nimellä “X-tietosuojakäytäntö”, tulee voimaan 29.9.2023. Siihen asti nykyinen käytäntö, jota kutsutaan “nykyiseksi tietosuojakäytännöksi”, pysyy voimassa. Molemmat käytännöt ovat nyt saatavilla alustan verkkosivustolla, jotta käyttäjät voivat tarkastella ja vertailla muutoksia.

Hyötyvätkö muut Muskin johtamat yritykset X:n tietojoukosta?

Todennäköisesti kyllä.

Muskin uusin startup, tekoälyyritys xAI, käyttää tietoja

Mielenkiintoista on, että xAI toimii myös Teslan kanssa laitteistojen ja tekoälyyn liittyvien Ohjelmistojen osalta. Tämä ei ole mitään uutta, sillä useat muut Muskin johtamat yritykset, mukaan lukien Tesla, SpaceX ja The Boring Company, ovat tehneet kauppaa toistensa kanssa aiemmin, ja osa näistä liiketoimista tuli ilmi Teslan vuoden 2020 hakemuksessa Yhdysvaltain arvopaperipörssille. Komissio tuli ja Stock Exchange Commission.

Musk on myös syyttänyt “kaikkia tekoälyorganisaatioita maan päällä” Twitterin tietojen käyttämisestä koulutukseen ja “laittomasti kaikissa tapauksissa”. Hän ei ole maininnut mitään todisteita väitteidensä tueksi, mutta X on sittemmin ottanut käyttöön hintarajoituksia estääkseen alustan “raavimisen hullun lailla”.

Kaikkea tätä käytettiin enemmän tai vähemmän oikeutuksena xAI:lle käyttämällä myös microblogging-alustan (pian “kaikki sovellus”) dataa koulutukseen. Musk on ollut varovainen huomatakseen, että yritys käyttää vain julkisia twiittejä eikä mitään yksityistä, “kuten kaikki muutkin ovat tehneet”.

Kun palaset yhdistyvät, huomaat selkeän yhteyden kaikkien Muskin toimialaan kuuluvien yritysten välillä. X käyttää käyttäjiensä tietoja tekoälymallien kouluttamiseen, ja sama pätee xAI:hen, joka on jo tekemisissä Teslan kanssa. Lisäksi minkään Muskin yrityksen ei ole kovin vaikeaa päästä käsiksi X:n keräämiin koulutustietoihin ja todennäköisesti muihin arkaluontoisempiin tietoihin.

Emme väitä, että Musk olisi muuttanut X:stä AI-yritystensä koulutusdatafarmin, mutta hän näyttää löytäneen kätevän lähteen. Tämä kaikki ei täsmää, koska Musk oli yksi johtajista, joka halusi pysäyttää tekoälyn kehityksen GPT-4:n ulkopuolelle.

Onko Zohon “yksityisyyteen keskittynyt” Ulaa-selain hyvä?

Pitäisikö sinun olla huolissaan?

Joo. Alustan jokapäiväisenä käyttäjänä sen lisäksi, että jaat biometrisiä tietoja ja muita arkaluontoisia tietoja, joita todennäköisesti käytetään Muksin muiden tekoälyyritysten kanuunaruoanna, uudessa tietosuojakäytännössä määritellään myös: Vuorovaikutuksesi muiden käyttäjien sisällön kanssa Kommentit, Osuudet ja tykkäykset sekä lähettämäsi sisältö tallennetaan myös.

Miten olet vuorovaikutuksessa muiden kanssa alustalla, esim. B. Seuraamasi ihmiset ja sinua seuraavat henkilöt, salattuihin viesteihin ja suoriin viesteihin liittyvät metatiedot, mukaan lukien viestien sisältö, vastaanottajat sekä viestien päivämäärä ja kellonaika.

Tietyn tiedon kerääminen on väistämätöntä, mutta käytetäänkö näitä metatietoja X:n tekoälymallien kouluttamiseen? No, Musk sanoo ei.

Ei mainita, mitkä tekoälymallit harjoittavat X:ää kerättyjen tietojen perusteella. Koska metatiedon määritelmä tietosuojakäytännössä on melko epämääräinen, yrityksen on tarkennettava, minkä tyyppistä metadataa se kerää, jotta se voisi tyytyä skeptikkoihin.

Samaan aikaan perjantaina X on päivittänyt käyttöehtojaan Estä tietojen kaapiminen tai indeksointi estääksesi tekoälymalleja harjoittamasta dataa.

Lisäksi Ivanovs korosti, että päivitettyjen ehtojen mukaan on olemassa mahdollisuus, että käyttäjien pääsyä tiettyyn sisältöön rajoitetaan tai jopa estetään. Käyttäjien voi myös olla vaikeampaa jakaa sisältöään laajemmalle yleisölle.

Jos se kuulostaa varjokiellolta, olet oikeassa. Pohjimmiltaan se on sama käsite, mutta kun tekoäly ja automaatio tulevat peliin, siitä tulee paljon monimutkaisempi ja laajempi.

Kuten aiemmin mainittiin, tämä uusi tietosuojakäytäntö, jota kutsutaan nimellä “X-tietosuojakäytäntö”, tulee voimaan 29.9.2023. Se on mukavaa

Musk teki alustan kanssa melkein mitä halusi: hän ajoi muutoksia, leikkasi työpaikkoja ja jopa muutti alustan nimeä ja logoa ottamatta huomioon vastustusta. Nyt kun yritys kouluttaa tekoälymalleja viesteihisi, jakaa tietosi useammille kolmansille osapuolille ja kerää enemmän tietoa yleensä, on aika olla varovaisempi kuin koskaan sen suhteen, mitä dataa laitat X:n käsiin.

Lue myös: Digitaalinen henkilötietojen suojalaki: kriittinen analyysi