Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Yleisiä ja käytännön termejä digitaalisten valuuttojen maailmassa

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Yleisiä ja käytännön termejä Digitaalisten valuuttojen maailmassa

Jokaisella alalla on oma terminsä ja sanastonsa, eikä digitaalisten valuuttojen maailma ole poikkeus. Digitaalinen valuutta tai kryptovaluutta on eräänlainen virtuaalivaluutta, joka käyttää suunnittelussaan kryptografista teknologiaa ja jota hallitaan hajautetusti. Tämäntyyppisiä valuuttoja voidaan vaihtaa, käydä kauppaa, ostaa verkosta jne. kuten muitakin suosittuja valuuttoja.

Kaikki puhuvat siitä nykyään Bitcoin ja sen lukemattomat mahdollisuudet digitaalinen valuutta. Kaikki ovat olleet kiinnostuneita tästä vallankumouksellisesta 2000-luvun ilmiöstä tekniikan aloittelijoista pörssiaktivisteihin; Mutta harvat ihmiset tietävät tarpeeksi teknisistä termeistä ja sanoista tällä alalla.

Krypto

Kryptovaluutta tarkoittaa digitaalista valuuttaa.

Fiat

Rahaa ilman tukea. Vuosia sitten kulta tai muut jalometallit tukivat maailman kansallisia valuuttoja. Silloisen presidentin mukaan Richard Nixon Sen jälkeen kun Israel yksipuolisesti poisti dollarin ja kullan välisen vaihtokurssin vuonna 1971, suurin osa maailman valuutoista seurasi esimerkkiä, ja nykyään lähes kaikkia maailman kansallisia valuuttoja, mukaan lukien rialia, ei enää tueta.

Merkki

Yksinkertaisesti sanottuna: kryptovaluuttojen maailmassa valuuttoja kutsutaan valuutoksi, jotka ovat niiden alkuperäisessä lohkoketjussa (kuten Bitcoin Bitcoin-verkossa tai Ether Ethereum-verkossa) ja merkkivaluutot, jotka sijaitsevat älykkäästi yhdessä näistä lohkoketjuista. Muita lohkoketjuja on olemassa (esim. Tetra Ethereumissa tai Tron-lohkossa). Ethereum-alustalla olevia tokeneita kutsutaan ERC-20-, TRC20- ja BEINS BEP20-älyverkkotokeneiksi.

Portfolio, portfolio, portfolio

Joukko rahoitusomaisuutta, kuten osakkeita, jalometalleja, kiinteistöjä, digitaalisia valuuttoja, kryptovaluuttoja jne., ja yksinkertaisesti sanottuna sijoitussalkku.

kauppa

Tapahtuma. Siirrä salasanat digitaalisen valuutan osoitteesta toiseen

Palvelumaksu

Palvelumaksu

Kaasumaksu

Ethereum-verkon tapahtumien kustannukset. Saat lisätietoja kaasusta Ethereumissa lukemalla tämän artikkelin: Tokens and gassing in Ethereum; Ethereum-maksun laskeminen tapahtumasta. Kryptovaluutta

Mine, kaivosmies Mine / kaivosmies

Pura, pura. Henkilö tai laite, joka laskentatehoa tarjoamalla kryptovaluuttaverkon turvaamisen ja tapahtumien varmentamisen lisäksi vastaanottaa tai poimii palkkiona joitakin kolikoita.

Hajautettu vaihto (DEX)

Pörssit, joissa suoritetaan peer-to-peer- tai P2P-tapahtumia; Tämä tarkoittaa, että kryptovaluutoilla käydään kauppaa käyttäjien välillä suoraan ja ilman välittäjiä. Toisin kuin keskitetyissä vaihtokeskuksissa, DEX:illä yksityiset avaimet ja salasanat ovat käyttäjän saatavilla koko prosessin ajan, eikä keskuksella ole käyttäjätiliä tai saldoa.

Hajautetut vaihdot eivät vaadi todennusta. Suosittuja hajautettuja vaihtoja ovat Uniswap ja Pancakeswap. Saat lisätietoja hajautetusta vaihdosta (DEX) lukemalla tämän artikkelin: Mikä on hajautettu vaihto? Kaikki mitä meidän on tiedettävä DEXistä.

lompakko

Lompakko. Kryptovaluuttojen maailmassa tämä viittaa ohjelmisto- tai laitteistolompakkoon, jota voidaan käyttää digitaalisten valuuttojen vastaanottamiseen tai lähettämiseen. Suosituimmat Bitcoin-lompakot ovat Electrum, Samurai Walt ja Blue Walt. Lisäksi Trust Walt, Exodus, Coinomium ja Metamsk ovat suosituimpia lompakoita, jotka voivat tukea useita kryptovaluuttoja.

Laitteistolompakko

Se on eräänlainen lompakko, jossa yksityistä avainta ei koskaan tallenneta online-laitteeseen. Tällaisia ​​laukkuja kutsutaan myös “kylmälompakoksi”. Tunnetuimmat laitteistolompakot ovat Ledger ja Trezor.

Pudottaa lentokoneesta

Se on propagandatoimenpide uuden kryptografian käyttöön ottamiseksi. Jotkut kryptovaluuttamaailman uudet projektit lähettävät kolikoitaan tai rahakkeitaan suureen määrään lompakoita ilmaiseksi houkutellakseen lisää ihmisiä. Saat lisätietoja termistä AirDrop lukemalla tämän artikkelin: AirDrop vs. Quinn’s Initial Public Offering (ICO); Tuulensuojakoodit, jotka eivät puhalla.

Ensimmäinen kolikoiden tai ICO/ITO-merkkien julkaisu

Melkein sama kuin IPO. Jotkut kryptovaluuttaprojektit käyttävät alkuperäistä kolikkotarjousta pääoman hankkimiseen digitaalisessa valuutassa.

NFT

Vastuuttomia merkkejä. Tämä on tunnus, joka todistaa, että tietty digitaalinen omaisuus (esim. maalaus, musiikki, video jne.) on ainutlaatuinen. Saat lisätietoja NFT:istä lukemalla seuraavat artikkelit: Mikä on NFT (Non-Exchanged Token) ja miten se ostaa? Opi askel askeleelta luomaan ja myymään NFT:itä. Harvinainen kattava opas digitaalisille taiteilijoille.

Kauppa, jälleenmyyjäkauppa / jälleenmyyjä

Kaupankäynti on transaktio, ja kauppias on joku, joka käy kauppaa kryptovaluutoilla tai muilla varoilla.

Job

Spot-myynti on eräänlainen sopimus, jossa kauppa ja kauppa toteutuvat samanaikaisesti. Vastineeksi tämän tyyppisestä ostosta ja myynnistä on olemassa termiinisopimuksia tai futuureja.

Futuurit

futuurikaupan markkinat. Tämäntyyppisessä kaupassa, joka on olemassa kaikilla rahoitusmarkkinoilla, myyjä takaa, että hän tulevaisuudessa tarjoaa ostajalle tuotteen, josta hän on jo saanut hinnan.

Rajoitettu tilaus

Rekisteröi osto- tai myyntitilaus tiettyyn hintaan. Esimerkiksi ostotoimeksiannon rekisteröiminen nykyistä markkinahintaa alhaisempaan hintaan tai myyntitoimeksiannon rekisteröiminen nykyistä hintaa korkeampaan hintaan.

Lopeta menetys

Rekisteröi myyntitilaus, jos hinta on ilmoitettua määrää pienempi.

Päämäärä

Hintatavoite, ostetaan tai myydään.

Pitkä

Kun ostaja odottaa hyödykkeen hinnan nousevan ja myyvänsä hyödykkeen tulevaisuudessa voitolla, sen sanotaan olevan pitkällä omaisuuserässä.

Lyhyet housut

Lainaus Myynti. Jotkut pörssit antavat käyttäjälle mahdollisuuden myydä valuuttaa, jota he eivät omista. Oletetaan, että odotat Bitcoinin hinnan laskevan ja päätät “lyhentää Bitcoinia”. Rahanvaihtaja lainaa sinulle Bitcoinia ja myyt sen heti 50 000 dollarilla. Nyt sinulla on 50 000 dollaria käteistä, mutta velkaa yhden Bitcoinin.

Hänen ennusteensa toteutuu ja ensi viikolla Bitcoinin hinta laskee 40 000 dollariin. Nyt ostat 40 000 dollarin arvoisen Bitcoinin ja palautat sen pörssiin. Lisäksi sinulla on vielä 10 000 dollaria jäljellä. Tämä tarkoittaa, että lyhyessä positiossa oleva henkilö tekee voittoa hinnan laskulla.

Marginaali ja vipuvaikutus (vipuvaikutus)

Kun sijoittaja lainaa pörssistä lainaamalla enemmän kuin todellista pääomaa, sitä kutsutaan marginaalikaupaksi. Jos sinulla on esimerkiksi 50 dollaria ja lainaat 50 dollaria pörssistä ostaaksesi 100 dollaria, olet ostanut niin sanotun 2X marginaalin tai vipuvaikutuksen.

Neste

Likviditeetti tarkoittaa likviditeettiä ja termi likvidaatio tai likvidaatio rahoitusmarkkinoilla tarkoittaa likvidaatiota tai likvidaatiota. Kryptovaluuttojen maailmassa tätä modifikaatiota käytetään yleensä silloin, kun kryptovaluutan devalvoitumisen vuoksi pörssi myy käyttäjän vipuvaikutteisia osakkeita lainan takaisinmaksuun. Tarkastellaan esimerkiksi yllä olevaa esimerkkiä: jos ostetun valuutan hinta putoaa 50 %, pörssi myy tai realisoi kaikki käyttäjän varat saadakseen takaisin 50 dollarin lainan.

ATH

Lyhenne “All-Time High” tarkoittaa Ramzarzin historian historiallista ylärajaa ja korkeinta hintaa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin ATH on noin 64 800 dollaria.

kuu

Kuukausi. Kryptovaluuttayhteisön termi, joka osoittaa, että kryptovaluutta on kokenut tai sen odotetaan kasvavan merkittävästi.

Binance

Yksi suurimmista ja tunnetuimmista kryptovaluuttapörsseistä maailmassa.

KYC

Lyhenne ”Tunne asiakkaasi” tarkoittaa todennusta.

Alt-kolikko

Jokainen kryptovaluutta hyväksyy Bitcoinin (tällä hetkellä on yli 9 000 kolikkoa).

Markkina-arvo

Markkina-arvo. Kryptovaluutassa olevien kolikoiden tai rahakkeiden lukumäärän summa kerrottuna kunkin kolikon tai rahakeyksikön arvolla. Esimerkiksi tätä kirjoitettaessa liikkeessä on 18 712 406 kappaletta, joiden arvo on 802 miljardia dollaria ja 42 700 dollaria per Bitcoin.

Härkä, karhu Härkä / karhu

Rahoitusmarkkinoilla härkä symboloi hinnan nousua, kun taas härkämarkkinat ja karhu symboloivat hinnan laskua ja markkinoiden laskua.

Härkäjuoksu

Karjamarkkinat tai härkämarkkinat.

Karhun markkinat

Karhutori tai karhutori.

Vaihtoehtoinen kausi

Luku Altcoinit. Kryptovaluuttojen bolanissa on aika, jolloin altcoinien hinta kokee räjähdysmäisen nousun.

FOMO

Lyhenne sanoista “pelko jäädä pois”. Että henkilö pelkää, että asuntovaunun ulkopuolelle jäävän omaisuuden arvon kerroin nousee, ja sen seurauksena hän tulee kyseiselle markkinoille tai omaisuuteen korkealla hinnalla.

FUD

“Fear, Uncertainty and Doubt” tarkoittaa “Fear, Uncertainty and Doubt” ja viittaa valeuutisiin ja negatiiviseen ilmapiiriin kaikilla hintoihin vaikuttavilla markkinoilla.

Paniikkimyynti

Myydään pelosta. Että joku myy pääomansa todellista arvoa alhaisempaan hintaan tilapäisen markkinoiden laskusuhdanteen tai negatiivisten uutisten julkaisemisen vuoksi.

DeFi

Hajautettu rahoitus. Lisätietoja on tässä artikkelissa: Mikä on DeFi? Kaikki mitä meidän on tiedettävä hajautetusta rahoituksesta.

Paska kolikko

Arvoton kolikko tai rahake. Se on kryptovaluutta, jolla ei ole perustaa tai sovellusta, ja se on luotu yksinomaan sen tekijöiden hyödyksi.

Hold / Hodl Hold / Hodl

Se tarkoittaa omaisuuden säilyttämistä pitkällä aikavälillä. Termi “Hoodle” juontaa myös juurensa yhdeltä vanhimmista Bitcoin-foorumeista. Tämän viestin otsikko on “MINÄ OLEN PIDELLÄ” ja se kertoo käyttäjän päätöksestä olla myymättä Bitcoinejaan. Tästä kirjoitusvirheestä tuli vähitellen yksi suosituimmista sanoista Bitcoin-yhteisössä ja kryptovaluuttojen fanien keskuudessa yleensä.

valas

Jollakin sanotaan olevan suuri määrä salasanaa. Valaat voivat vaikuttaa kryptovaluutan hintaan suurella kiertollaan. Valaiden lisäksi myös muita merieläimiä (kuten kaloja, rapuja, delfiinejä jne.) käytetään osoittamaan niitä, joilla on tietty määrä kryptovaluuttoja. Lisätietoja on tässä artikkelissa: Bitcoin-haltijoiden ryhmittely niiden varaston perusteella.

Ponzi

Panzi-pelit (kuten pyramidipelit) ovat huijauksia, joissa uusien jäsenten pääomaa maksetaan vanhoille jäsenille korkoina. Panzi on saanut nimensä kuuluisalta italialais-amerikkalaiselta huijarilta “Charles Panzi”. Vaikka Panzi ei ollut ensimmäinen, joka käytti tätä menetelmää voittoa tavoittelemaan, hänen maineensa 1900-luvun alussa johti siihen, mitä nykyään tunnemme tämäntyyppisenä petoksena.

Pumppu, tyhjennyspumppu / dump

Kun krypton hinta nousee, sitä kutsutaan “pumppaukseksi”. Lisäksi, kun henkilö nostaa tietyn valuutan hintaa julkaisemalla viestin tai mainoksen, hänen sanotaan pumppaavan kyseistä valuuttaa. Toisaalta, kun kryptovaluutan hinta laskee, sitä kutsutaan valuutan “sulkemiseksi”. Vaikutusvaltaiset ja kuuluisat ihmiset voivat käyttää valtavia rikkauksiaan ja vaikutusvaltaansa yleiseen mielipiteeseen nostaakseen tai alentaakseen tiettyjen kryptovaluuttojen hintoja ja hyötyäkseen tästä liikkeestä. Tätä kutsutaan “pumppu ja tyhjennys”.

Dior

Tee oma tutkimus on lyhenne sanoista “Do Your Own Research”. Tätä termiä käytetään vastuun paljastamiseen ja rahoitusmarkkinoiden riskeistä varoittamiseen.

Mitkä tässä videossa käytetyistä termeistä olivat sinulle uusia? Jos olet unohtanut tämän artikkelin yleisen korjauksen tai sinulla on parempi selitys joillekin termeille, jaa se kanssamme kommenttiosiossa.