Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Ystäväni ja minut potkittiin ulos vain sovelluksen vian takia

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ystäväni ja minut potkittiin ulos vain sovelluksen virheen vuoksi

Itkin koko päivän. En kertonut siitä kenellekään, en edes uusille ystävilleni ja kollegoilleni. Olin niin häpeissäni ja nöyryytettynä, että kerroin kaikille, että olin lopettanut työni.

Keksin paljon valheita. En edes kertonut vanhemmilleni, koska he olisivat järkyttyneitä. Puhuin tästä vain sulhaseni kanssa. Hän oli erittäin tukena ja auttoi minua löytämään paremman työn.

Pienen budjetin käynnistyksen ongelmat

Startupilla on monia ongelmia, joista tärkein on rahoitus. Startupilla on monia ongelmia, joista tärkein on rahoitus. Työskentelin startupissa vuoden. Yhteistyökumppaneita oli yhteensä neljä. Heillä oli vain yksi sijoittaja ja he etsivät lisää sijoittajia. Alussa startupin on tehtävä monia asioita, mutta sillä ei ole tarpeeksi resursseja siihen. Se odottaa paljon kehittäjiltä, ​​mutta maksaa vähemmän. Liityin tähän startupiin helmikuussa 2019 harjoittelijana. Harjoittelun aikana sain vain 100 dollaria, mutta olin tyytyväinen, koska ensimmäinen tavoitteeni oli saada työkokemusta. Kolmen kuukauden jälkeen minut ylennettiin Junior Developeriksi (Rookie).

Siellä työskenteli yhteensä viisi ohjelmoijaa. Meidän kaikkien piti työskennellä kovemmin ja tehdä ylitöitä vähintään neljänä kuudesta päivästä viikossa. Mutta yritys ei maksanut meille ylitöistä. He eivät edes tunnustaneet sitä. Aluksi he toimivat ikään kuin meidän piti tehdä ylitöitä. Tämä on varoitusmerkki kehittäjille. Kehotan kaikkia kehittäjiä vaihtamaan työpaikkaa, jos yritys pakottaa heidät tekemään ylitöitä ilman etuuksia, koska he eivät halua muuttaa käyttäytymistään.

Teimme töitä enemmän kuin pystyimme

Toimitusjohtaja antoi meille tehtäviä, eikä hän välittänyt, suoritimmeko ne nopeasti vai hitaasti. Hän antoi meille aina paljon työtä, joka oli erittäin vaikeaa jopa kokeneille ohjelmoijille (joilla oli paljon kokemusta ja tietoa) suorittaa viikossa. Meillä ei ollut pääohjelmoijaa. Olimme kaikki nuoria ohjelmoijia; Ei ollut testaajia tai suunnittelijoita. Siksi koko työn taakka lankesi meille. Meidän piti työskennellä vähintään 9 tai 10 tuntia päivässä, 54-60 tuntia viikossa; Muuten menetämme työpaikkamme. Jos emme pystyisi suorittamaan kaikkia tehtäviä ajoissa, ylimmäinen johtaja nöyryytäisi meitä muiden edessä.

Hän oli yksi kumppaneista, joten emme voineet haastaa häntä oikeuteen korkeampaan asemaan. Jos joku saapui töihin vain viisi minuuttia myöhässä, hän sai puolet päiväpalkasta, mutta ei ylityökorvausta. Olin aiemmin hakenut uutta työpaikkaa kahdessa haastattelussa, mutta en päässyt paikalle, koska käytin aikaani huolimatta vaativia työoloja ei voitu täyttää. En voinut ottaa riskiä menettää tätä työtä.

Ohjelmamme kaatui

Sitten eräänä päivänä toimitusjohtaja määräsi meille projektin, jonka piti valmistua puolentoista kuukauden sisällä; Mobiilisovellus ja verkkoalusta mukautetun toimitusalustan luomiseksi. He valitsivat tähän projektiin kolme kehittäjää, mukaan lukien minä: taustakehittäjä, Flutter-kehittäjä ja toinen web-käyttöliittymäkehittäjä (minä). He valitsivat tähän projektiin kolme kehittäjää, mukaan lukien minä: taustakehittäjä, Flutter-kehittäjä ja toinen web-käyttöliittymäkehittäjä (minä). Tietenkin päätavoitteena oli luoda prototyyppi, joka näyttää mahdollisille sijoittajille, kuinka varoja kerätään. Toimitusjohtaja kertoi, että tämän sijoittajan kanssa oli vaikea saada tapaamista, joten meidän piti tehdä se puolentoista kuukauden sisällä. Siksi oli valitettavaa kuulla, että meidän on saatava projekti päätökseen nopeasti; Puolitoista kuukautta on erittäin intensiivinen aikataulu mille tahansa joukkueelle. Tiesimme, että meidän on vielä tehtävä ylimääräisiä työpäiviä Valmistelimme projektin sovittuna aikana; siinä oli virheitä. Ja olemme ilmoittaneet tästä asiasta toimitusjohtajalle ja johtajalle. He vaikuttivat hieman järkyttyneeltä tästä, mutta eivät sanoneet aluksi mitään. Sovellus kaatui mobiililaitteissa, kun se näytettiin sijoittajille. Tämä tapahtui tekstikentän takia. Tekstikenttä numeroilla vaadittiin, mutta toimitusjohtaja syötti numerot ja merkit. Sovellus kaatui, kun järjestelmänvalvoja syötti merkkijonotietoja numeeristen tietojen sijaan Firestoreen mobiilikäyttöliittymässä. Käytimme Cloud Firestorea tietojen tallentamiseen saadaksemme projektin valmiiksi nopeasti. Käytimme Cloud Firestorea tietojen tallentamiseen toteuttaaksemme projektin pian.

Sijoittaja hylkäsi hankkeen.

Sijoittajat hylkäsivät sijoitustarjouksen. Mielestäni pääsyyllinen oli toimitusjohtaja. Hänen ei olisi koskaan pitänyt uskoa tätä projektia meille näin tiukassa aikataulussa. Seuraava tekijä oli ylin johtaja. Hän ei edes testannut ohjelmaa ennen kuin esitteli sen sijoittajille. Tähän olisi pitänyt varautua, koska jokaisessa ohjelmassa oli alussa virheitä, ja jos tämä ohjelma olisi kehitetty hyvin lyhyessä ajassa, virheiden määrä olisi ollut suurempi. Nykypäivän nuorilla yrittäjillä voi olla monia etuja, mutta suuri ongelma on heidän kokemuksensa puute. Kun heillä on enemmän kokemusta, heillä on parempi työympäristö ja tuottavammat työntekijät, mutta sijoittajien hylättyä hankkeen toimitusjohtaja vaati selkeää selitystä yhtiöltä. toimitusjohtaja. Kuten odotettiin, hän kuvasi meidät syyllisiksi eikä pystynyt selittämään, että meillä oli rajoitetusti aikaa, mikä teki meistä uhreja.

Kahden kuukauden palkka, ei mitään muuta

Olin mukana web-kehityksessä. En ollut mukana mobiilikehityksessä, mutta silti minut erotettiin. He sanoivat, että suunnittelu ei ollut hyvä. En kiellä sitä; En ole Suunnittelija, ja heidän olisi pitänyt ajatella sitä. Työsopimuksen mukaan yrityksen tulee ilmoittaa heille kaksi kuukautta ennen työntekijöiden lomauttamista. Koska toimitusjohtaja oli kuitenkin hyvin järkyttynyt, hän hylkäsi meidät välittömästi kahden kuukauden palkalla. Olen tietysti erittäin kiitollinen tälle yritykselle, koska minulla oli kaksi kuukautta aikaa ja olen nyt hakemukseni kautta seitsemän yrityksen palveluksessa. En kuitenkaan voi unohtaa tätä katkeraa kokemusta. Ehkä minun ei pitäisi tuntea näin, mutta se kauhea kokemus kummittelee minua edelleen.

Minun neuvoni sinulle

Hyvät työnantajat, yrittäkää ymmärtää tämä. Kukaan ei ole täydellinen. En sano, että olimme parhaita ohjelmoijia; Olimme tietoisia virheistämme. Silti sinun ei pitäisi odottaa erinomaista suorituskykyä alipalkatuilta nuoremmilta kehittäjiltä, ​​joilla on huono johto ja kokematon toimitusjohtaja. Kokeneet johtajat eivät ole sellaisia; Olen tavannut hienoja toimitusjohtajia ja nähnyt heidän Ammattimaisen käytöksensä.

Se oli urani pahin kokemus ja yksi elämäni pahimmista kokemuksista. Lopuksi neuvon kehittäjiä olemaan jäämättä sinne, missä heitä ei kunnioiteta ja arvosteta. Jos pysyisin siellä vielä kuusi kuukautta, olisin kaksi vuotta jäljessä työstäni.